aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το «μπλακ άουτ» χωρίς… ζημιά, έσπειρε προβληματισμό

Ανόρθωση: Το «μπλακ άουτ» χωρίς… ζημιά, έσπειρε προβληματισμό

Η Ανόρθωση πήρε το πρώτο της τρίποντο στο νέο πρωτάθλημα, αλλά οι φίλοι της δεν είχαν όρεξη ούτε να χειροκροτήσουν. Ήταν κι αργά, περασμένες 11:00, βράδυ Δευτέρας, ο περισσότερος κόσμος αποχωρούσε και χρειάστηκε να περάσουν πολλά δευτερόλεπτα για να ακουστούν λίγα χλιαρά χειροκροτήματα πανηγυρισμού της νίκης επί του Εθνικού Άχνας.

Το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν εφιαλτικό για την «Κυρία». Ενώ το σκορ θα μπορούσε εύκολα να πάρει διαστάσεις μετά το 2-0 του ημιχρόνου, σε ένα δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο σκορ κι έφτιαξαν άλλες πέντε πολύ καλές ευκαιρίες! Κάτι σαν μπλακ άουτ που τελικά δεν προκάλεσε βαθμολογική ζημιά, αλλά έσπειρε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό για την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων κυανόλευκων, αλλά και για το βάθος που υπάρχει.

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε όπως θα το ήθελαν οι οπαδοί της Ανόρθωσης. Με μια μέτρια εμφάνιση που έφερε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ένα ισχυρό προβάδισμα με 2-0 και το αίσθημα της κυριαρχίας. Και στην επανάληψη το σκηνικό ήταν πανομοιότυπο, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο προειδοποιούσε ο Τιμούρ Κετσπάγια για έλλειψη συγκέντρωσης.

Κι ενώ θα μπορούσε εύκολα να γίνει το 3-0, τα λάθη διαδέχονταν τον ένα το άλλο. Κομβικό σημείο ήταν η αποχώρηση του Ρισβάνη λόγω τραυματισμού. Χάλασε η χημεία κι όταν η άμυνα «πιέστηκε», φανερώθηκαν πολλές αδυναμίες. Το είπε άλλωστε κι ο Γεωργιανός τεχνικός: «Αν δούμε τις ευκαιρίες έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι πολύ πιο γρήγορα, αλλά είδαμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια».

«Ό,τι παίρνεις είναι κέρδος», ήταν η ατάκα του Κετσπάγια που σχολιάστηκε, αλλά μάλλον ήταν σχήμα λόγου, προφανώς για να αναδείξει ότι στην τρέχουσα περίοδο πρέπει να «ματώσεις» για να πάρεις βαθμούς. Ιδιαίτερα όταν βασικοί παίκτες δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα κι όταν οι αντικαταστάτες τους τα πάνε ακόμη χειρότερα. Κάπως έτσι έγινε προχθές, αν και ο Κετσπάγια ύψωσε ασπίδα προστασίας προς τους ποδοσφαιριστές του βάζοντας στην εξίσωση και την κούραση από το διπλό ταμπλό Κύπρος – Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ