aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Την «ξελάσπωσε» ο Καλτσάς

Ανόρθωση: Την «ξελάσπωσε» ο Καλτσάς

Μερικές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και η Ανόρθωση έκανε απλά τη δουλειά της χθες βράδυ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αγχώθηκε, πιέστηκε κατά διαστήματα, ιδιαίτερα στο τελευταίο 15λεπτο, ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε και χρειαζόταν απέναντι στη μαχητική Πάφος FC (1-0), με τον Καλτσά να βγάζει τούτη τη φορά τα κάστανα από τη φωτιά. Εκμεταλλευόμενος την καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά του Κορέια, πρόλαβε τα μαρκαρίσματα, «συνδέθηκε» με την μπάλα και με το κεφάλι νίκησε από κοντά τον Ρούτκο, δύο μόλις λεπτά από τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η ομάδα του Κετσπάγια πανηγύρισε για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν δεύτερη διαδοχική νίκη, με το ίδιο μάλιστα σκορ (είχε κερδίσει εκτός έδρας την Ομόνοια με 1-0), ανέβηκε στο πέμπτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας και συνεχίζει έτσι το σαφάρι για να μειώσει τις αποστάσεις από τις πρώτες θέσεις. Αντιθέτως, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε η Πάφος FC και τη βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο μέρος σε σχέση με το πρώτο, δεν κατάφερε να «χτίσει» στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής (2-0 την ΠΑΕΕΚ), φωνάζοντας ωστόσο στη φάση του τελευταίο λεπτού, ζητώντας πέναλτι για χέρι του Πόποβιτς.

Το παιχνίδι, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Καλό ρυθμό είχε μόνο κατά διαστήματα και πιο συγκεκριμένα προς το τέλος των ημιχρόνων. Οι μονομάχοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών στις μεταβιβάσεις, αδυνατώντας να οργανωθούν όπως ήθελαν και υπολόγιζαν, με αποτέλεσμα να μη βρουν τη μεγάλη φάση μέσω οργανωμένης προσπάθειας. Για να ακριβολογούμε, μία φορά το έπραξε η «Κυρία» και σκόραρε. Εκτός από το γκολ, η ομάδα του Κετσπάγια μέτρησε άλλες δύο μόλις επικίνδυνες φάσεις για την αντίπαλη εστία, με την τελική ενέργεια των Ουάρντα (36΄) και Χριστοδουλόπουλου (55΄) να μην βρίσκει στόχο.

Η Πάφος FC, δεν είχε σε καλή μέρα παίκτες-κλειδιά. Όπως είναι οι Βαλακάρι, Σεμέδο και Ζάιρο. Είχε ως καλύτερη ευκαιρία και μάλιστα διπλή στο 18ο λεπτό, με τον Τζουρ να λέει «όχι» στους Σεμέδο και Πάνιτς. Ο τελευταίος, δοκίμασε τα αντανακλαστικά του πορτιέρο της Ανόρθωσης άλλη μία φορά (61΄), βρίσκοντας τον Ισραηλινό σε πλήρη ετοιμότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ