aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Θετικό τεστ με… κρύες μηχανές

Ανόρθωση: Θετικό τεστ με… κρύες μηχανές

Συμπεράσματα για ομάδες και πρόσωπα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι— το λιγότερο— βεβιασμένο να εξαχθούν. Ένα ποδαρικό είναι πάντοτε καλοδεχούμενο και ευεργετικό, κυρίως σε ομάδες που βρίσκονται υπό… ανέγερση, όπως στην προκειμένη η Ανόρθωση.

Η εκτός έδρας νίκη της «Κυρίας» επί του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ήρθε με ανατροπή του σκορ, γεγονός που δίνει ακόμη περισσότερη αξία στην επιτυχία των κυανόλευκων. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι… μηχανές ακόμη ζεσταίνονται, οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να αφομοιώσουν τα θέλω του προπονητή και αρκετά νέα πρόσωπα δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, η ανατροπή ενός σκορ δεν είναι απλή υπόθεση. Η Ανόρθωση το πέτυχε και μάλιστα κόντρα σε έναν αντίπαλο από τον οποίο γνώρισε τρεις ήττες στα ισάριθμα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Κασιμίρ Νινγκά, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης και ξεπέρασε ήδη σε αριθμό τερμάτων τους δύο σέντερ φορ της Ανόρθωσης στην αρχή της περσινής περιόδου: τους Λάφερτι και Κατσαράβα που πέτυχαν από ένα στους πρώτους έξι μήνες της σεζόν. Προφανώς και η εικόνα της Ανόρθωσης στο πρώτο ημίχρονο δεν άρεσε στον Ντάρκο Μίλανιτς. Αργή και προβλέψιμη ανάπτυξη, αδυναμία στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, σχεδόν ανύπαρκτη δημιουργικά ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο της «Κυρίας» στο πρωτάθλημα. Στην επανάληψη, οι κυανόλευκοι έπαιξαν περισσότερο κάθετα, εκμεταλλεύθηκαν την ταχύτητα του Νινγκά και παρόλο που κυνηγούσε το σκορ βρήκε λύσεις σε δύο κόντρα επιθέσεις με μακρινές πάσες στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Ανόρθωσης έκαναν τα οκτώ από τα 13 νέα αποκτήματα. Οι τρεις εξ αυτών (Χαρογιάν, Ράντονιτς, Μιχαήλ) δεν ήταν στην αποστολή λόγω τραυματισμού, ενώ άλλοι δύο (Κίκο, Κεραυνός) έμειναν στον πάγκο. Οι πρώτοι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι, ο ενθουσιασμός στις τάξεις των φίλων της Ανόρθωσης που έδωσαν δυναμικό παρών στο ΓΣΠ διατηρήθηκε και πλέον η προσοχή στρέφεται στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (4/9, 20:00) με τον ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ