aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Θέλουν να διώξουν τη σκιά

Ανόρθωση: Θέλουν να διώξουν τη σκιά

Εφόσον ο πήχης έχει μπει ψηλά διά στόματος των αξιωματούχων της και του Τιμούρ Κετσπάγια, η Ανόρθωση έφτασε σήμερα στη Γάνδη με στόχο το βαθμολογικό κέρδος. Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ είναι -θεωρητικά- το πιο ψηλό εμπόδιο για τους κυπελλούχους, αλλά όταν έχει εξαγγελθεί ο στόχος της διάκρισης, το θετικό αποτέλεσμα μοιάζει με μονόδρομο. Κυρίως διότι προηγήθηκε η εντός έδρας ήττα (0-2) από την Παρτίζαν Βελιγραδίου.

Στην ευρωπαϊκή τους διαδρομή, οι κυανόλευκοι έχουν συνηθίσει στα δύσκολα. Ούτε η Ραπίντ Βιέννης ήταν εύκολος αντίπαλος, ούτε η Χάποελ Μπερ Σεβά, ούτε οι Σέρβοι στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα, αν προσμετρηθεί και το κακό ξεκίνημα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ούτε η ήττα από τη Δόξα, ούτε η ήττα από τον Άρη ήταν «εντός προγράμματος».

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Δεν θα είναι έκπληξη αν πάρουμε τη νίκη, θαύμα που φτάσαμε ως εδώ»

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται να λέγεται ότι «άλλο αγώνες πρωταθλήματος κι άλλο ευρωπαϊκοί αγώνες». Όλοι στο στρατόπεδο της «Κυρίας» προσδοκούν ότι αύριο η ομάδα τους θα παρουσιαστεί με το καλό της κοστούμι. Με παίκτες με ασίγαστο πάθος, συγκεντρωμένους και προσηλωμένους στο πλάνο, οι οποίοι με την καθοδήγηση του προπονητή τους θα προσπαθήσουν να προσπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο βρουν μπροστά τους. Είναι δεδομένο ότι οι αντίπαλοί τους έχουν ποιότητα και «κοστολογούνται» πιο ψηλά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά από την ημέρα της κλήρωσης έγινε γνωστό ότι η ομάδα της Αμμοχώστου θέλει κάτι παραπάνω από την αξιοπρεπή εμφάνιση στους ομίλους.

Σε σχέση με τους αγώνες του πρωταθλήματος θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο μπούσουλας θα μπορούσαν να είναι τα εντός έδρας παιχνίδια με τη Ραπίντ Βιέννης και τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Εκεί όπου μίλησε πρωτίστως η θέληση και η ψυχή. Οι κυανόλευκοι έχουν κι ένα λόγο παραπάνω αύριο να φτάσουν σε ψηλό επίπεδο απόδοσης. Να διώξουν τη σκιά ότι κάποιοι απ’ αυτούς θεωρούν ότι μόνο με την πρόκριση στους ομίλους έχουν κάνει το καθήκον τους στην τρέχουσα περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Χαμπουλλάς: Ευχήθηκε σε Ομόνοια και Ανόρθωση – Τι είπε για «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Η Ανόρθωση ταξίδεψε στο Βέλγιο με δύο ελλείψεις. Εκτός αποστολής έμεινε ο Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν (όπως όλα δείχνουν αποκόμισε σοβαρό πρόβλημα στην αναμέτρησης της εθνικής Αρμενίας με τη Γερμανία στις 5 Σεπτεμβρίου) καθώς και ο Άζερ Μπουσουλάτζιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στην προχθεσινή προπόνηση και θα μείνει εκτός δράσης για το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ