aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Θέλει να ξορκίσει την κατάρα

Ανόρθωση: Θέλει να ξορκίσει την κατάρα

Η Ανόρθωση έχει να σκοράρει ένα 40ήμερο και πλησιάζει το δίμηνο από την τελευταία της νίκη! Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για να καθοριστεί ο στόχος της στη σημερινή αναμέτρηση με αντίπαλο το Παραλίμνι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (19:00).

Οτιδήποτε άλλο εκτός από το τρίποντο θα είναι αποτυχία. Πανομοιότυπος ήταν ο στόχος και την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες, με μοναδική διαφορά ότι πρώτιστο ζητούμενο ήταν η πρόκριση.

Ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς αναμένει ότι οι παίκτες του θα είναι απόψε σαφώς πιο βελτιωμένοι. Αν όχι σε τομείς, όπως το πάθος και η ενέργεια που βρίσκονται σε καλό επίπεδο, αλλά κυρίως στη δημιουργία και στην αποτελεσματικότητα. Το ξέρουν κι οι πέτρες ότι το καλοκαίρι οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας και της αθλητικής διεύθυνσης αποδείχθηκαν κάκιστες, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την κατρακύλα δίχως φρένα. Άλλωστε, η απόσταση της ήττας ή της οδυνηρής ισοπαλίας από τη νίκη, στα πλείστα ματς των κυανόλευκων είναι κοντινή. Έχει κάθε λόγο, λοιπόν, ο Σέρβος τεχνικός, να απαιτεί από τους παίκτες του να αποφεύγουν τα εύκολα λάθη και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Η Ένωση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιπάλου που… βραχυκυκλώνει την «Κυρία». Στον αγώνα του α’ γύρου στο Παραλίμνι (1-1), οι κυανόλευκοι είχαν υπέρ τους τις τελικές προσπάθειες 14-3, τα κόρνερ 14-2 και την κατοχή 62%-38%, αλλά κατάφεραν να μη νικήσουν! Στη δε πρώτη επιθετική προσπάθεια του αντιπάλου δέχθηκαν γκολ και παρά την ισοφάριση του Παϊσίνιο, δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτό που άξιζαν.

Την Πέμπτη, στον αγώνα κυπέλλου, δεν ήταν ακριβώς έτσι η εικόνα, αλλά αν μια ομάδα έπρεπε να νικήσει, αυτή ήταν η Ανόρθωση. Δεν τα κατάφερε και χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να προκριθεί στους «8». Αν ο δείκτης της αξιοποίησης των ευκαιριών ήταν πιο ψηλός, σίγουρα δεν θα ήταν στη θέση που βρίσκεται. Γι’ αυτό και ο Βέσκο, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δουλεύει σκληρά στον τομέα αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ