aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Τελευταία φορά δια ποδός Τιμούρ

Ανόρθωση: Τελευταία φορά δια ποδός Τιμούρ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η κλήρωση της φάσης των «16» του Κυπέλλου Κύπρου 2021-22, με την κληρωτίδα να έχει… κέφια και να στέλνει ξανά την Πάφος FC στον δρόμο της Ανόρθωσης για μια θέση στους «8» του θεσμού.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια φιλοδοξεί να «πετάξει» εκτός την παφιακή ομάδα. Κακά τα ψέματα, η «Κυρία» βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αν και ακόμα νωρίς, και ο Γεωργιανός τεχνικός, μαζί με τους παίκτες του «βλέπουν» το κύπελλο ως μια διέξοδο και μια μεγάλη ευκαιρία για διάκριση.

«Διεγείρει» ταυτόχρονα η «back to back» κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που η προσφυγική ομάδα έχει πετύχει μόλις δύο φορές στην ιστορία της. Αρχικά τις σεζόν 1958-59 και 1961-62 (1959-60 και 1960-61 δεν διεξήχθη), και τελευταία φορά, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, τις σεζόν 2001-02 και 2002-03, επί του Εθνικού Άχνας (1-0) και της ΑΕΛ (5-3 πεν.) αντίστοιχα.

Μάλιστα, στη δεύτερη κατάκτηση κόντρα στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού είχε αγωνιστεί ως βασικός, ο σημερινός προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια. Είχε σκοράρει, επίσης, το πέμπτο και τελευταίο πέναλτι στη ρωσική «ρουλέτα», το οποίο έχρισε κυπελλούχο για δεύτερη διαδοχική χρονιά την ομάδα της Αμμοχώστου.

Δια ποδός Τιμούρ Κετσπάγια, λοιπόν, η «Κυρία» έκανε το «back to back» για τελευταία φορά, και ο ίδιος θέλει να είναι αυτός που θα την οδηγήσει ξανά προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ