aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ταινία τρόμου σε επανάληψη

Ανόρθωση: Ταινία τρόμου σε επανάληψη

Ούτε για πρώτη, ούτε για δεύτερη, αλλά για δέκατη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η Ανόρθωση δέχεται γκολ στην πρώτη τελική προσπάθεια της αντίπαλης ομάδας. Η ταινία τρόμου για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια προβλήθηκε σε επανάληψη το βράδυ του Σαββάτου (5/3) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το γνωστό φαινόμενο της τρέχουσας περιόδου (και όχι μόνο). Η ΑΕΚ στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Λόρια σκόραρε με τον Άλτμαν στο 4’. Λίγο αργότερα οι Λαρνακείς πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με πέναλτι του Τρισκόφσκι (26’) και μετά η Ανόρθωση έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Το κατάφερε στα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ (2-1), Άρη (3-1) και Ολυμπιακό (3-1), έφτασε μια ανάσα ή καλύτερα ένα πέναλτι μακριά στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα (2-2), αλλά την ίδια ώρα η κακή αυτή συνήθεια στοίχισε στην ομάδα της Αμμοχώστου πάρα πολλούς βαθμούς.

Βάλτε το βίντεο στην… πρίζα να θυμηθούμε όλα τα ματς στα οποία οι κυανόλευκοι του Κετσπάγια έδωσαν το προβάδισμα στην αντίπαλη ομάδα, χωρίς –ουσιαστικά- να κάνουν ευκαιρία!

Αναλυτικά οι αγώνες

2η αγωνιστική: Δόξα-Ανόρθωση 2-0, οι γηπεδούχοι δεν είχαν απειλήσει σχεδόν καθόλου πριν σκοράρει ο Σαντίκ (42′).

4η αγωνιστική: Άρης-Ανόρθωση 3-2, κάθε φορά που πατούσε περιοχή, σκόραρε ο Στεπίνσκι (12′, 17′ 19’)!

6η αγωνιστική: ΑΕΛ-Ανόρθωση 2-1, πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων με ένα φάουλ (που δεν ήταν…) ο Αραγιούρι έβαλε αυτογκόλ (17′).

10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Ανόρθωση 3-2, η «Κυρία» θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» στο μισάωρο, αλλά οι Τακτακαλίτες ξεθάρρεψαν και στη δεύτερη προϋπόθεση για γκολ (ένα κόρνερ στο 45’) ισοφάρισαν!

11η αγωνιστική: Ανόρθωση–Απόλλων 1-1, μια σέντρα στην περιοχή, μόλις στο 8’ ήταν αρκετή για να προκαλέσει «τρικυμία» και ο Λόρια μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του, μετά την κεφαλιά του Νταμπό.

12η αγωνιστική: Ανόρθωση – ΠΑΕΕΚ 2-3, στην πρώτη επιθετική προσπάθεια της φιλοξενούμενης ομάδας στο 34′ ο Νάντο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, αξιοποιώντας τη σέντρα του Δημητρίου από δεξιά. Στη δεύτερη επίσκεψη στα καρέ της «Κυρίας», στο 41′ ο Ενόχ σκόραρε μετά από σέντρα του Δημητρίου!

19η αγωνιστική: Ανόρθωση – Άρης 3-1, στην πρώτη επίσκεψη της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην περιοχή του Λόρια ο Πακέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού. Κάθετη πάσα του Σπόλιαριτς στην εκτός ισορροπίας άμυνα της «Κυρίας» ο Μπαμπίκα από δεξιά έκανε σέντρα μισό γκολ!

20η αγωνιστική: Ανόρθωση – Ολυμπιακός 3-1, οι κυανόλευκοι πιέζουν για το γκολ, κερδίζουν κόρνερ και αντί να σκοράρουν δέχονται τέρμα σε αντεπίθεση με τον Πεχλιβάνη. Σωστά μαντέψατε, ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των μαυροπράσινων στο ματς.

22η αγωνιστική: Απόλλων – Ανόρθωση 2-2, ο Αλμπάνης έπιασε στον ύπνο την άμυνα της «Κυρίας» και μόλις στο 4’ έβαλε την ομάδα του Τσόρνιγκερ μπροστά στο σκορ. Προτού καλά – καλά συνέλθουν οι παίκτες του Κετσπάγια ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι και ο Ντιγκινί στο 10’ πέτυχε το 2-0. Δύο γκολ σε ισάριθμες τελικές προσπάθειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ