aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Τα βρίσκει σκούρα στη Λεμεσό

Ανόρθωση: Τα βρίσκει σκούρα στη Λεμεσό

Αφιλόξενο για την Ανόρθωση στη δεύτερη θητεία του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της είναι το Τσίρειο. Η ομάδα της Αμμοχώστου, από το Καλοκαίρι του 2019 έως σήμερα, επισκέφθηκε το «γερασμένο» γήπεδο της Λεμεσού εφτά φορές και ο απολογισμός της είναι τέσσερις ήττες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία νίκη. Μάλιστα, το «διπλό» καταγράφηκε στον αδιάφορο βαθμολογικά (για την Ανόρθωση) αγώνα με την ΑΕΛ της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος.

H ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια με τέρματα των Αμπαρτζουμιάν και Κορρέα επικράτησε 2-1. Σε άλλες δύο αναμετρήσεις με τους γαλαζοκίτρινους η «Κυρία» μετρά μια ισοπαλία (0-0, 1η αγωνιστική της σεζόν 2019/20) και μια ήττα (1-0, 11η αγωνιστική της σεζόν 2020-21).  Με αντίπαλο τον Απόλλωνα οι κυανόλευκοι έφυγαν ηττημένοι δύο φορές (2-0 για τη 13η αγωνιστική της σεζόν 2019-20 και 3-2 για τη 17η αγωνιστική της σεζόν 2020-21), ενώ μια φορά αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1 6η αγωνιστική των πλέι οφ της σεζόν 2020-21).  Με σκυμμένα κεφάλια έφυγαν οι ποδοσφαιριστές των κυπελλούχων στην πρώτη επίσκεψή τους στο Τσίρειο, καθώς ηττήθηκαν 3-2 από τον Άρη.

Την Κυριακή η Ανόρθωση επιστρέφει στο γήπεδο όπου κέρδισε εκτός έδρας για τελευταία φορά. Στις έξι εξορμήσεις της μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», που ακολούθησαν, δέχθηκε πέντε ήττες και είχε ως μοναδικό παράσημο την ισοπαλία 0-0 με την Μπερ Σεβά στο Ισραήλ. Στο περσινό πρωτάθλημα σε 18 εκτός έδρας ματς κέρδισε μόνο τα έξι. Από τους 54 βαθμούς που ήταν στο «τραπέζι» πρόσθεσε στο σακούλι της μόνον τους 24 και ήταν ο κυριότερος λόγος που η ομάδα της Αμμοχώστου εκτροχιάστηκε από νωρίς από τη μάχη διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Απέναντι στην ΑΕΛ η «Κυρία» θα επιδιώξει να πετύχει δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες. Από τις νίκες επί των ΕΝΠ (2-1 στο «Τάσος Μάρκου») και Δόξας (1-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος) στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος έχει να πανηγυρίσει δύο σερί επιτυχίες η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ