aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Τα πρώτα χαμόγελα του Τιμούρ

Ανόρθωση: Τα πρώτα χαμόγελα του Τιμούρ

Είχε αρκετούς λόγους να είναι ο ικανοποιημένος προχθές βράδυ στο Δασάκι ο Τιμούρ Κετσπάγια. Από μόνο του το γεγονός ότι η ομάδα του έδινε το πρώτο της φιλικό αγώνα για τη νέα σεζόν, χαρακτηρίζεται ως θετική εξέλιξη. Η Ανόρθωση ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού (οκτώ στο σύνολο) και παρά το γεγονός ότι μεθαύριο συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη της προετοιμασίας, σήμερα θα μάθει αντίπαλο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, η αναμέτρηση με τον Εθνικό Άχνας ήταν μόλις η δεύτερη μετά το Σούπερ Καπ της περασμένης Τρίτης.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Το προφίλ των Ραπίντ Βιέννης και Σπάρτα Πράγας

Απ’ εκεί και πέρα, ο Γεωργιανός τεχνικός είδε ποδοσφαιριστές του να επιστρέφουν από την καραντίνα, ενώ σήμερα θα επιστρέψουν κι άλλοι. Στο δε αγωνιστικό μέρος, δεν μπορεί να έχει παράπονο. Οι κυανόλευκοι νίκησαν τους Αχνιώτες με 2-0 με σκόρερ τους Ντέλετιτς και Ρουσιά, αλλά αυτό πέρασε σε… τρίτη μοίρα. Ο Κετσπάγια είδε κάποιους παίκτες να ακολουθούν πιστά το πλάνο και να βρίσκονται σε καλά επίπεδα ετοιμότητας.

Σε αντίθεση με τον αγώνα του Σούπερ Καπ, παρέταξε την ομάδα του με τρεις παίκτες στην άμυνα (Παναγιώτης Αρτυματάς, Κορρέα, και Αντωνιάδης) και τους Καλτσά (δεξιά) και Ανδρέα Αβραάμ (αριστερά) σε ρόλο φουλ μπακ, έχοντας μπροστά τους τούς Ντέλετις και Χριστοφή αντίστοιχα, Χουσμπάουερ και Κώστας Αρτυματάς ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, με φορ τον Ονησίφορο Ρουσιά. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και όλοι οι υπόλοιποι που ήταν αποστολή (Ρώσος, Κορέια, Παρούτης, Ιωάννου, Χατζημιτσής, Διάκος, Γιωργαλλίδης, Κουμπαρής).

Στα αξιοσημείωτα ήταν η επανεμφάνιση του Ασάφ Τζουρ κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος ενέπνεε ασφάλεια και στη μεγάλη ευκαιρία του Εθνικού, σε τετ α τετ, επέδειξε ωριμότητα. Τα γκολ προήλθαν από μεταβιβάσεις από τη δεξιά πτέρυγα με ασίστ από τους Καλτσά και Χατζημιτσή. Ο τελευταίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του κερδίζει πόντους κι όπως όλα δείχνουν θα μείνει στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Πέρα από τους ποδοσφαιριστές που νοσούν με κορωνοϊό, στο φιλικό με τον Εθνικό Άχνας δεν αγωνίστηκαν ούτε οι Χρυσοστόμου, Ελουντού, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι και Ρισβάνης. Οι τρεις πρώτοι είχαν μικροενοχλήσεις, ο Αραγιούρι μέτρησε μόνο μερικές προπονήσεις, ενώ ο Ρισβάνης είναι στο στάδιο αποθεραπείας από τον τραυματισμό του στον τελικό κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ