aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τα 450’ «αφλογιστίας» ο μεγαλύτερος λόγος ανησυχίας

Ανόρθωση: Τα 450’ «αφλογιστίας» ο μεγαλύτερος λόγος ανησυχίας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Δοκίμασε τα πάντα ο Τιμούρ Κετσπάγια, ώστε η Ανόρθωση να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Ομόνοιας και να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής. Χρησιμοποίησε και τους τρεις επιθετικούς Σαντίκ, Ντούρις, Κατσαράβα, «φρέσκαρε» τα εξτρέμ του με τον Κοφί, απόντος του Οκριασβίλι, να τοποθετείται ως αλλαγή στα «φτερά» της επίθεσης, όμως το γκολ δεν ήρθε.

Ατυχία και αστοχία στοίχισαν στην Ανόρθωση δύο χαμένους βαθμούς σ’ ένα ντέρμπι που δικαιούται να λέει πως άξιζε τη νίκη με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες. Και ας μην συμμερίζεται τη συγκεκριμένη άποψη ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε ότι σε άλλα ματς η «Κυρία» κέρδισε χωρίς να φτιάξει τόσες πολλές ευκαιρίες, όμως αυτό δεν μετρά και τόσο πολύ στο ποδόσφαιρο.

Ο Γεωργιανός έμεινε ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παικτών του και δεν έχει λόγο να μην είναι. 11 τελικές, εκ των οποίων οι 6 στον στόχο και δύο εξ αυτών απομακρύνθηκε η μπάλα από τον Τιάγκο στην γραμμή τέρματος είναι στατιστικά που μόνο ικανοποιημένο μπορούν να αφήνουν έναν προπονητή σε ότι αφορά την «παραγωγή» φάσεων. Ανασταλτικά η Ανόρθωση πιστώνεται άλλο ένα παιχνίδι με απαραβίαστη εστία. Στα τρία από τα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος η «Κυρία» διατήρησε το μηδέν παθητικό, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Σίλντενφελντ – Βργκοτς να συνεργάζεται αρκετά καλά, τους ανασταλτικούς μέσους Μαργκάσα – Αρτυματά να καταγράφουν ξανά αμέτρητα χιλιόμετρα, ενώ ο Λόρια ήταν ξανά σταθερός στην εστία.

Ο Κετσπάγια στην συνέντευξη Τύπου μίλησε για «θέματα που πρέπει να διορθωθούν» και προφανώς ένα από αυτά είναι η αποτελεσματικότητα των επιθετικών της Ανόρθωσης, οι οποίοι παραμένουν «άσφαιροι» μετά από πέντε αγωνιστικές. Ο Σαντίκ συμμετείχε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς η ικανότητα του με το κεφάλι βοηθά αρκετά, όμως έγινε μόλις δεν σκόραρε αν και είχε 1-2 τελικές προσπάθειες. Άστοχος ήταν και ο Ντούρις στη μεγάλη ευκαιρία του 88’. Ο Κατσαράβα αν και έπαιξε ελάχιστα έδειξε διάθεση και μετά από καιρό έκανε κάπως αισθητή την παρουσία του.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Όλοι… έτσι, ο Κετσπάγια «γιουβέτσι»

Το θετικό για την Ανόρθωση είναι πως παρά το γεγονός ότι χωρίς να σκοράρουν οι επιθετικοί της συνεχίζει να έχει πολύ καλή παρουσία και αποτελέσματα. Όμως, η αλήθεια είναι πως καμία ομάδα δεν μπορεί να πάει μέχρι τέλους στα ψηλά χωρίς να πάρει γκολ από τους φορ.

Ο Κετσπάγια επανέλαβε ότι η Ανόρθωση έχει ως στόχο το πρωτάθλημα και η εικόνα της «Κυρίας» του δίνει κάθε δικαίωμα να το λέει. Για πέμπτο παιχνίδι ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο, είναι η πρώτη ομάδα που κράτησε το μηδέν παθητικό απέναντι στην Ομόνοια και στα δύο παιχνίδια που δεν έχασε (με ΑΕΛ στην πρεμιέρα και Ομόνοια την 6η αγωνιστική) δεν δέχθηκε τέρμα, άρα δεν έχασε.

Παρόλο που δεν κέρδισε άφησε ικανοποιημένο τον κόσμο της ομάδας που σχεδόν γέμισε το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και έπεισε για άλλη μία φορά ότι η φετινή ομάδα είναι «φτιαγμένη» για να πρωταγωνιστήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ