aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Σβηστά» στους «8», γκάζια για εξάδα

Ανόρθωση: «Σβηστά» στους «8», γκάζια για εξάδα

Με σβηστές μηχανές και χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα η Ανόρθωση «κλείδωσε» θέση στα προημιτελικά του κυπέλλου και παρέμεινε σε πορεία διατήρησης των κεκτημένων. Η ομάδα της Αμμοχώστου με «ασπίδα» τη νίκη (3-1) στο «Στέλιος Κυριακίδης» υπερκέρασε το υψηλό εμπόδιο της φιλόδοξης και ισχυρής Πάφος FC. Το ισόπαλο 0-0 στον προχθεσινό επαναληπτικό αγώνα όχι μόνο δεν χάλασε τον Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά ήταν επιδίωξη του Γεωργιανού προπονητή να κρατήσει την αναμέτρηση σε αργό ρυθμό με έγνοια τη διατήρηση του μηδέν παθητικού.

Βεβαίως, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, η οποία κολακεύει τους κυανόλευκους. Η αντίθετη πλευρά μάλλον (πρέπει να) προβληματίζει την τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης. Για πρώτη φορά στη σεζόν, μετά από δέκα παιχνίδια, δεν σκόραρε σε εντός έδρας αναμέτρηση. Επίσης, η μόλις μία τελική προσπάθεια στον στόχο ηχεί καμπανάκι κινδύνου ενόψει της συνέχειας, καθώς ούτε στο ντέρμπι με την Ομόνοια, ούτε στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ η «Κυρία» ήταν παραγωγική σε ευκαιρίες.

Από χθες στο «Αντώνης Καράς» γύρισαν σελίδα και πάτησαν γκάζι για τη δεύτερη «σύγκρουση» με την Πάφος FC σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Την Κυριακή η ομάδα της Αμμοχώστου θα πάει στην Πάφο για ένα σημαντικό παιχνίδι στην καυτή μάχη της διεκδίκησης μιας θέσης στο πρώτο γκρουπ. Με «διπλό» στο «Στέλιος Κυριακίδης» η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα ξεπεράσει την αντίπαλό της στη βαθμολογία —έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο— και θα κάνει καθοριστικό βήμα για είσοδο στην πρώτη εξάδα.

Καθησυχαστικά είναι τα νεότερα που αφορούν τον τραυματισμό του Ντένις Πόποβιτς. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Σλοβένος έδειξαν ότι πρόκειται απλώς για μυϊκό σφίξιμο, που του προκαλεί ενόχληση και το πιο πιθανό θα τεθεί στη διάθεση του Κετσπάγια για το κυριακάτικο ματς. Αντίθετα, οι Χριστοδουλόπουλος, Χριστοφή, Τζουρ και Ρουσιάς θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο απουσιολόγιο της τεχνικής ηγεσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ