aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Στο πρώτο καλπάζει στο δεύτερο… αδειάζει

Ανόρθωση: Στο πρώτο καλπάζει στο δεύτερο… αδειάζει

Με 17 αγώνες στην «πλάτη» της Ανόρθωσης σε Σούπερ Καπ, πρωτάθλημα, προκριματικά Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ και ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ το δείγμα είναι μεγάλο για συμπεράσματα. Το γεγονός πως το 70% των τερμάτων της «Κυρίας» επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο μαρτυρά πως η ομάδα της Αμμοχώστου είναι πολύ πιο επικίνδυνη στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Είτε λόγο συγκέντρωσης, είτε λόγο ορμής που δίνει η δύναμη της έδρας της, είτε λόγω φυσικής κατάστασης τα 14 από τα 20 γκολ που πέτυχαν οι κυανόλευκοι σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Μόνο έξι φορές παραβίασε το αντίπαλο τέρμα από το 46’ και έπειτα. Από τα 17 παιχνίδια της μόνο στα πέντε κατάφερε να σκοράρει στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο επίδοση που προφανώς δεν περνά απαρατήρητη και χρήζει βελτίωσης.

Όσο για το… αγαπημένο δεκαπεντάλεπτο της «Κυρίας» είναι το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Από το 30’ έως το 45’ η Ανόρθωση πέτυχε εφτά τέρματα, ενώ στο αμέσως προηγούμενο δεκαπεντάλεπτο (15’-30’) πανηγύρισε άλλα πέντε γκολ. Δηλαδή, 12 από τα 20 τέρματά της σημειώθηκαν στο διάστημα 15’-45’.

Τα δεκαπεντάλεπτα που σκοράρει η Ανόρθωση

0-15 2
15-30 5
30-45+ 7
46-60 1
60-75 3
75-90+ 2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ