aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Στο «κυνήγι» 305 ημέρες μετά!

Ανόρθωση: Στο «κυνήγι» 305 ημέρες μετά!

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Ανόρθωση στη «μάχη» για βαθμολογική αναρρίχηση, νωρίτερα με αντίπαλο της Πάφος FC, με 1-0 για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος χάρις σε γκολ του Νίκου Καλτσά στο 43’.

Η προσφυγική ομάδα με το τέταρτο φετινό της τρίποντο «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ξεπερνώντας Ολυμπιακό, ΑΕΛ και τη σημερινή της αντίπαλο. Μετά και το ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια και την εκτός έδρας νίκη με 1-0, οι κυανόλευκοι διατήρησαν για δεύτερο συνεχόμενο ματς το μηδέν παθητικό, αλλά το κυριότερο πέτυχαν τη δεύτερη τους διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα.

Κάτι ανάλογο θα χρειαστεί να πάμε πολύ πίσω, και συγκεκριμένα οκτώ μήνες πριν, για να δούμε την Ανόρθωση να καταφέρνει. Τον περασμένο Φεβρουάριο κατ’ ακρίβεια, όταν είχε επικρατήσει της Ένωσης (2-1) και της Δόξας (1-0) για την 25η και 26η αγωνιστική αντίστοιχα. Τότε, το σερί σταμάτησε στον Απόλλωνα, όταν για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, η «Κυρία» εξήλθε ισόπαλη με 2-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στους λεμεσιανούς, και δεν μπόρεσε έτσι να «κολλήσει» και την τρίτη σερί νίκη.

Θα χρειαστεί να πάμε ακόμα πιο πίσω για να δούμε την ομάδα της Αμμοχώστου να το πετυχαίνει κάτι παρόμοιο και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιανουάριο, όταν νίκησε κατά σειρά Εθνικό (1-0), Ολυμπιακό (3-0) και Νέα Σαλαμίνα (2-0).

Ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι παίκτες του θα το «κυνήσουν» να το κάνουν ξανά στο επόμενο ματς πρωταθλήματος, μετά τη διακοπή, εκτός έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό (20/11) 305 ημέρες μετά, που θα τους επιτρέψει παράλληλα «αναρριχηθούν» ακόμα περισσότερο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ