aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Σκόρπισε» στους έξι ανέμους την πρωταθλήτρια Μπριζ η Γκεντ

Ανόρθωση: «Σκόρπισε» στους έξι ανέμους την πρωταθλήτρια Μπριζ η Γκεντ

Η εκ των αντιπάλων της Ανόρθωσης στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ Γκεντ νίκησε με το επιβλητικό 6-1 την περσινή πρωταθλήτρια Βελγίου, για την έκτη αγωνιστική στη «Γκελάμκο Αρένα».

Η Γκεντ πριν την έναρξη του αγώνα βρισκόταν στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις τέσσερις βαθμούς σε ισάριθμα ματς (είχε ένα αγώνα λιγότερο), ενώ η Μπριζ βρισκόταν στη δεύτερη θέση με 11.

Το «πάρτι» ξεκίνησε από νωρίς, αφού μόλις στο 9’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τισουντάλι. Τα δύο γκολ των Ντε Σαρτ (15’ πέναλτι) και του πρώην παίκτη της ΑΕΛ Νούριο Φορτούνα (38’), έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ ήδη στο 3-0.

Στο 61ο λεπτό ο Μπεζούς, που γράφτηκε ως μετεγγραφικός στόχος για την Ανόρθωση τον περασμένο Ιανουάριο, «έγραψε» το 4-0. Η Μπριζ απλά μείωσε σε 4-1 στο 65’ με τον Βανάκεν, ενώ το τελικό 6-1 διαμόρφωσαν οι Ντεπότρ (66’) και Μινιολέτ (79’ αυτογκόλ).

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η Γκεντ με μόλις έξι τελικές στην εστία (ένδεκα συνολικά) κατάφερε να σκοράρει έξι γκολ. Ό,τι πήγε μέσα… έγραψε για τους γηπεδούχους που με τους τρεις βαθμούς ανέβηκαν στην ένατη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ