aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Σε οριακό σημείο μετά τις πολλές κατραπακιές

Ανόρθωση: Σε οριακό σημείο μετά τις πολλές κατραπακιές

Πώς τα κατάφερε η Ανόρθωση να παίζει αγώνες «δίχως αύριο» από τη 13η αγωνιστική είναι ξεχωριστή ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι δεν την παίρνει να έχει απώλειες στη σημερινή αναμέτρηση (19:00) με αντίπαλο τη Δόξα Κατωκοπιάς. Δεν την έπαιρνε ούτε σε κάποια από τα προηγούμενα ματς της, αλλά έχει φάει τόσες πολλές κατραπακιές που τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η κορυφή απομακρύνεται επικίνδυνα και για μια ομάδα που σύμφωνα με τη διοίκηση και την τεχνική της ηγεσία, ο στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όταν οι διαφορές από τους πρωτοπόρους φτάνουν και ξεπερνούν τους 15 βαθμούς από τον πρώτο γύρο, το μοναδικό φάρμακο είναι τα τρίποντα.

Η «Κυρία» πάλεψε με νύχια και δόντια στο Βελιγράδι την περασμένη Πέμπτη. Χωρίς υπερβολή με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο ματς άξιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση κι επιβεβαίωσε ότι είναι ομάδα μεγάλων δυνατοτήτων. Το (μεγάλο) πρόβλημα είναι ότι αρέσκεται -φανατικά- στα σκοτσέζικα ντους και το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη. Σε βαθμό που κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποιο κοστούμι θα πάρει από την γκαρνταρόμπα της. Στα μισά (και βάλε) ματς του πρωταθλήματος και στα μισά της ευρωπαϊκής προσπάθειας στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, η ουσιαστική της εικόνα ήταν κακή μέχρι κάκιστη. Λάθη επί λαθών, πρωτοφανής ολιγωρία στην πρώτη σοβαρή επιθετική προσπάθεια του αντιπάλου και μπόλικη πίκρα προς τους οπαδούς της. Οι αριθμοί φωνάζουν! Έξι ήττες σε 11 ματς πρωταθλήματος, ενώ με μέτρο την εξαιρετική εμφάνιση στο Βελιγράδι, θα έπρεπε να ήταν σήμερα στην κλήρωση των μπαράζ του Κόνφερενς Λιγκ αν δεν έκανε εκείνα τα… εξαιρετικά δώρα στη Φλόρα Ταλίν.

Αυτά τα λάθη που στοιχίζουν ολόκληρες περιουσίες θέλει να αποφύγει σήμερα η ομάδα του Κετσπάγια. Ο αντίπαλος είναι και «πονηρός» και επικίνδυνος. Το ματς του α’ γύρου είναι η καλύτερη απόδειξη. Η Δόξα πήρε ένα περήφανο τρίποντο κάνοντας όλες κι όλες 2-3 ευκαιρίες, ενώ στο ξεκίνημα είχε μείνει και με δέκα παίκτες! Σήμερα είναι στους 11 βαθμούς κι η Ανόρθωση στους 13. Το «χωρίς αύριο», λοιπόν, ισχύει όσο ποτέ άλλοτε, αφού οι κυανόλευκοι πρέπει να καλύψουν χαμένο έδαφος. Η περίοδος προσφέρεται και με το παραπάνω. Σήμερα φιλοξενεί τη Δόξα και στη συνέχεια έχει τα ματς με τις ομάδες του βυθού, τον Εθνικό Άχνας και την ΠΑΕΕΚ. Οι ασκήσεις επί χάρτου, λένε ότι χωρίς ενιάποντο σε αυτά τα τρία ματς, μπαίνει σε… γερή διαπραγμάτευση κι αυτή ακόμη η είσοδος στην πρώτη εξάδα.

Ο Ρισβάνης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα λείψει και από το σημερινό ματς, όπως έγινε και στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Αντωνιάδης λόγω του τραυματισμού στο μάτι. Πιθανότερο δίδυμο στην άμυνα θα είναι οι Αραγιούρι – Κορρέα. Θα επιστρέψει, σύμφωνα με το ροτέισιον του Κετσπάγια, ο Λόρια κάτω από τα γκολπόστ στη θέση του Τζουρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ