aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Σανίδα σωτηρίας οι ρήτρες

Ανόρθωση: Σανίδα σωτηρίας οι ρήτρες

Οι αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαιο είναι συνήθως δαπανηρές. Στις πλείστες των περιπτώσεων οι ομάδες οι ομάδες βγαίνουν ζημιωμένες και πολύ μάλιστα. Στην Ανόρθωση, πάντως, «σταυρώνουν τα χέρια» με την ευχή όλα τα διαζύγια να είναι σαν κι αυτό με τον Τζέισον Πάντσεον. Ο Άγγλος μέσος δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, έφυγε χωρίς αποζημίωση και πληρώθηκε τα δεδουλευμένα του.

Ο χορός των αποχωρήσεων άρχισε επίσημα κι είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσουν κι άλλοι. Δυστυχώς είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της «Κυρίας» που δεν ικανοποίησαν και η αξιολόγηση τους στέλνει στην πόρτα εξόδου. Η διοίκηση Ανδρέα Σάντη και ο τεχνικός διευθυντής Αντόνιο Πριέτο δεν έχουν κανένα λόγο να ανοίξουν από τώρα τα χαρτιά τους, αλλά μόνο με θαύμα θα διαφοροποιούν κάποιες αποφάσεις τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στο ρόστερ της «Κυρίας» υπάρχουν 21 ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο -τουλάχιστον- και για τη νέα περίοδο! Οι Κύπριοι Ιωάννου, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου και Κεραυνός έχουν άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, ενώ ο Άντερσον Κορέια που ενδέχεται να γίνει Κύπρος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026. Οι πιο πάνω, βέβαια, δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στους υποψήφιους για αποχώρηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στους ξένους – κοινοτικούς, οι οποίοι έχουν άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, ενώ η προσφορά τους είναι δυσανάλογη (και πολύ μικρότερη) με το ύψος των απολαβών τους. Είναι οδυνηρό για τους φίλους των κυανόλευκων, αλλά ούτε ένας δεν κατάφερε να «καταθέσει» στο γήπεδο ποδοσφαιρική αξία ίσα με το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιό του.

Σε όλη αυτή την… καταχνιά, υπάρχει κι ένα θετικό στοιχείο. Σανίδα σωτηρίας στο σενάριο που τρέχει (όπως ανακοινώθηκε ο Πριέτο βρέθηκε στην Ισπανία και παρακολούθησε μετεγγραφικούς στόχους) είναι η σχετικές πρόνοιες στα συμβόλαια των πλείστων παικτών. Σύμφωνα με τις οποίες μπορούν να φύγουν χωρίς να διεκδικήσουν ολόκληρο το ποσό τους συμβόλαιο τους. Θα αποζημιωθούν με ένα ποσό που κυμαίνεται από δύο μέχρι τέσσερις μηνιαίους μισθούς. Προβληματικό μεν σενάριο με πεταμένα λεφτά, αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις θεωρούν ότι δεν γίνεται αλλιώς…

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ