aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ριζικές αλλαγές και αρκετές αποχωρήσεις

Ανόρθωση: Ριζικές αλλαγές και αρκετές αποχωρήσεις

Η απόφαση για ριζικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ανόρθωσης ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό. Ο μεγαλομέτοχος Χρίστος Πουλλαΐδης είχε αποφασίσει να βγει μπροστά και να ηγηθεί της διοίκησης, ενώ με δική του απόφαση έγινε η πρόσληψη του Νεόφυτου Λάρκου στο πόστο του αθλητικού διευθυντή.

Οι αδυναμίες και οι ελλείψεις σε καίρια πόστα είχαν εντοπισθεί με την πρόσληψη του Σάββα Δαμιανού στο πόστο του διευθυντή του τμήματος σκάουτινγκ να μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Η ήττα από τον Άρη και η αποτυχία της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτήριου ήταν μαχαιριά στο… σώμα της Ανόρθωσης, σε ένα ματς που ανέδειξε τις αδυναμίες των κυανόλευκων σε όλη τη σεζόν.

Ο Κετσπάγια επανέλαβε αρκετές φορές την άποψη πως η Ανόρθωση δεν πήρε ότι άξιζε φέτος, όμως η πικρή αλήθεια είναι πως η ομάδα της Αμμοχώστου δεν μπόρεσε σε καμία περίοδο να σταθεροποιήσει την απόδοση της, ούτε να βελτιώσει τις αδυναμίες της.

Στηριζόμενη στην ατομική ποιότητα παικτών της, κυρίως των Ουάρντα και Χριστοδουλόπουλου, είχε εκλάμψεις και πέτυχε ορισμένες τεράστιες νίκες, αλλά… ο κανόνας ήταν προβληματικές εμφανίσεις. Επιπλέον, στα καθοριστικά ραντεβού τα οποία έκριναν τίτλους και ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί.

Η επόμενη μέρα της εφιαλτικής ήττας από τον Άρη βρίσκει τον μεγαλομέτοχο Χρίστο Πουλλαΐδη να αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν εκ μέρους του και της διοίκησης και μάλιστα απολογήθηκε στον κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το Αντώνης Παπαδόπουλος.

Το πόσο βαθειά θα βάλει το… μαχαίρι και μέχρι που θα φθάσουν οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα εξαρτάται από τον ίδιο. Είναι δεδομένο πως θα προκύψουν μπόλικες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ενώ πολύ πιθανόν να ενισχυθεί το τεχνικό επιτελείο, αφού η ανάγκη για βελτίωση καθοριστικών παραγόντων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως η φυσική κατάσταση, κρίνεται αναγκαία.

Ο Ουάρντα αποχαιρέτησε την Ανόρθωση, λήγουν τα συμβόλαια των Καλτσά, Ρισβάνη, Ντέλετιτς, Χουσμπαουερ και Αραγιούρι και δύσκολα δεν θα αποχωρήσουν, ενώ δεν μπορούν να νιώθουν άνετα οι Πόποβιτς και Νόβοτνι, παρόλο που έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

Σύντομα θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τον Αρτυματά, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος με τη φημολογία για το μέλλον του ολοένα και να εντείνεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ