aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAνόρθωση: Ψηλώνει μαζί με τον… ψηλό

Aνόρθωση: Ψηλώνει μαζί με τον… ψηλό

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-20.00) ΤΗΛ. 22-744744

Η επιμονή του Λέβι να μη δίνει χρόνο συμμετοχής στον Νίκα Κατσαράβα και όταν αυτό συνέβαινε ήταν ένα 15λεπτο ως αλλαγή, καθυστέρησε αρκετά την ποδοσφαιρική του ενσωμάτωση στο νέο του σύλλογο. Ο Γεωργιανός στον λίγο χρόνο που έπαιρνε με τον Ισραηλινό τεχνικό, στις πλείστες των περιπτώσεων έπαιζε και σε άλλη θέση από εκείνη που δείχνει το ταλέντο και ο σωματότυπός του ότι μπορεί.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο Γιούργκεν Στρέπελ κάνει το αυτονόητο. Ο 24χρονος Γεωργιανός επιθετικός αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Μόνος ή με παρτενέρ δεν έχει σημασία. Η αλήθεια είναι πως το καλύτερο παιχνίδι το έκανε χωρίς τον Ντουρίς δίπλα του. «Τρομοκράτησε» την άμυνα της Δόξας και ας άργησε να βάλει γκολ. Το δικαιούταν, το άξιζε. Και πώς να μην το άξιζε δηλαδή. Όσοι τυχεροί είδαν το παιχνίδι με τη Δόξα προφανώς θα διαπίστωσαν πως η Ανόρθωση μεταμορφώθηκε γιατί πολύ απλά ανέβηκε ο Κατσαράβα. Θα ήταν άδικο προς τον Ολλανδό τεχνικό και τους συμπαίκτες του, να θεωρήσουμε πως αυτή ήταν η μοναδική αιτία. Από την άλλη όμως η παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν αντίπαλο αμυντικό.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Οι δύο δεδομένες μετεγγραφές και οι δύο αποχωρήσεις

Την Κυριακή πέτυχε μόλις το πρώτο του γκολ. Έκανε ωστόσο, στον αγωνιστικό χώρο όλα τα άλλα. Είχε και πέναλτι και δεν του το σφύριξε ο διαιτητής. Στις προηγούμενες δε αγωνιστικές είχε επίσης μερίδιο σε μερικά γκολ. Ήθελε το χρόνο του; Όχι μόνο. Ήθελε και προπονητή που να μπορέσει να «ονειρευτεί» πως θα αξιοποιούσε το μπόι του προς όφελος του ιδίου του ποδοσφαιριστή και προς όφελος των συμποδοσφαιριστών του. Χρειάστηκε επίσης να βρεθεί ο τρόπος να αλλάξει την ψυχολογία του, να επανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και παράλληλα να επιστρέψει ξανά ο ενθουσιασμός του στον αγωνιστικό χώρο.

Τα 16 γκολ που είχε σημειώσει πριν από δύο σεζόν με τη φανέλα του Εθνικού Άχνας, καθώς και τα επτά στο πολωνικό πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν, ήταν λιθαράκια για το, τι μπορεί να κάνει ωριμάζοντας στα χέρια ενός προπονητή που έχει σκοπό να επενδύσει σε αυτόν. Να τον κάνει να νιώσει σημαντικός στην ομάδα, ώστε όλες οι πλευρές να βγουν κερδισμένες.

Ο Στρέπελ δείχνει να έχει διάθεση. Όχι μόνο για να εξελίξει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, μα και την ομάδα του γενικότερα. Η εικόνα της Ανόρθωσης δείχνει να αλλάζει, να βελτιώνεται, να γίνεται πιο γρήγορη στο παιχνίδι της και στις αποφάσεις της στη διάρκεια του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ