aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ψάχνει το δεύτερο και ιστορικό

Ανόρθωση: Ψάχνει το δεύτερο και ιστορικό

Στην «back to back» κατάκτηση του τροπαίου στοχεύει η Ανόρθωση για δεύτερη φορά στην ιστορία της, κάτι που είχε καταφέρει και πριν από 19 χρόνια (2001-02 και 2002-03), με νίκες στον τελικό επί του Εθνικού Άχνας (1-0) και της ΑΕΛ (5-3 πεν.) αντίστοιχα.

Μάλιστα, στη δεύτερη κατάκτηση κόντρα στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού είχε αγωνιστεί ως βασικός, ο σημερινός προπονητής της «Κυρίας», Τιμούρ Κετσπάγια, και είχε σκοράρει το πέμπτο και τελευταίο πέναλτι στη ρωσική «ρουλέτα», το οποίο την έστεψε για δεύτερη διαδοχική χρονιά κυπελλούχο.

Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου στην πορεία τους για την κατάκτηση του 12ου κυπέλλου στην ιστορία τους απέκλεισαν την Πάφος FC (Β’ φάση) και τον ΑΠΟΕΛ (προημιτελικά). Παρά την ήττα (1-2) στον πρώτο αγώνα κόντρα στους γαλαζοκίτρινους στη Λευκωσία, η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης επικρατώντας με 1-0 στον εντός έδρας επαναληπτικό χάρις σε γκολ του Αμρ Ουάρντα.

Η διατήρηση των κεκτημένων αποτελεί μονόδρομο για την προσφυγική ομάδα, αφού η πέμπτη θέση που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή δεν εξασφαλίζει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Την Τρίτη του Πάσχα οι κυανόλευκοι θέλουν να αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα, που αποτελεί το ισχυρό τους όπλο και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό.

¤ Από το αφιέρωμα της «Goal News» για τα ημιτελικά του κυπέλλου, που δημοσιεύθηκε το Μεγάλο Σάββατο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ