aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ψάχνει επίδοση 23 χρόνων!

Ανόρθωση: Ψάχνει επίδοση 23 χρόνων!

Την καθιερωμένη ανάλυση αντιπάλου με πληροφορίες για την αναμέτρηση που ακολουθεί δημοσίευσε τομ γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης. Μεταξύ άλλων σημειώνεται πως εφόσον η ομάδα της Αμμοχώστου προκριθεί επί του ΑΠΟΕΛ και λάβει μέρος στα ημιτελικά του κυπέλλου Coca – Cola θα είναι η πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια που θα καταφέρει να δηλώσει παρών στον προθάλαμο του τελικού της διοργάνωσης για τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις.

Αναλυτικά η ανάλυση

«Ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι στο πρόγραμμα για την Ανόρθωση, με τον επαναληπτικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ να αποτελεί ουσιαστικά έναν πρόωρο τελικό για τη διοργάνωση. Ένα ζευγάρι με ιστορία και μέσα από την καθιερωμένη μας ανάλυση θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα.

Πέμπτη αναμέτρηση

Ο ΑΠΟΕΛ είναι ο πιο συχνός αντίπαλος που έχουμε αυτό το διάστημα, με τον αγώνα του κυπέλλου είναι ο πέμπτος φετινός και ο τέταρτος από τις 17/2 που παίξαμε για το Β’ γύρο του πρωταθλήματος! Θα απομείνει ένας ακόμα στο ΓΣΠ, σε ημερομηνία άγνωστη ακόμα. Κερδίσαμε τα τρία στο πρωτάθλημα και χάσαμε 2-1 στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου.

Πέρσι ήταν «μπλε»

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν και πέρσι στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, με την Ανόρθωση να επικρατεί δις, 1-0 και 3-1, για να φτάσει τελικά στο 11ο κύπελλο της ιστορίας της. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα είναι η τρίτη σερί παρουσία μας σε ημιτελικό, επίτευγμα που έχουμε να κάνουμε από την τριετία 1997-99.

Η ιστορία όλη…

Συνολικά, οι δυο ομάδες αναμετρώνται σε νοκ άουτ μονό ή διπλούς αγώνες για 21η φορά στο θεσμό του κυπέλλου. Ο ΑΠΟΕΛ μετρά 12 προκρίσεις και η Ανόρθωση 8. Οι δυο τους έπαιξαν και έξι τελικούς με τον ΑΠΟΕΛ να έχει επικρατήσει στους τέσσερις και την ομάδα μας στους δυο.

Από Ανόρθωση σε…Ανόρθωση

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως από την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, που ξεκίνησε με τρεις ήττες, έχει ηττηθεί άλλες τρεις φορές, όλες από την ομάδα μας.

Το 25αρι που συνεχίζεται

Το προηγούμενο παιχνίδι μας, με τον ΑΠΟΕΛ, έφερε και το πρώτο ματς που σκοράρουμε τέσσερα γκολ φέτος, αλλά και το 25ο σερί παιχνίδι που σημειώνουμε έστω ένα γκολ. Πλέον έχουμε και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 44 γκολ, πέντε περισσότερα από ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα που ακολουθούν. Ο ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα δε σκόραρε σε πέντε φετινούς αγώνες του.

Οι συμμετοχές

Ο αμυντικός Ανδρέας Καρώ, είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές ενδεκάδας στον φετινό ΑΠΟΕΛ με 23 στα 26 παιχνίδια. Ακολουθεί ο τερματοφύλακας Σιμόν Σκουφέτ με 22, όπως και οι Σόουζα, Νατέλ. Για την Ανόρθωση ο Άντερσον Κορέϊα έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα παιχνίδια μας.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

VAR: Di Paolo Aleandro

AVAR: Πέτρου Πέτρος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ