aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Πρώτα η Ραπίντ και μετά η Ζόρια

Ανόρθωση: Πρώτα η Ραπίντ και μετά η Ζόρια

Στην παρούσα φάση, ο πρωταρχικός στόχος είναι να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Ραπίντ Βιέννης. Η Ανόρθωση ανεβάζει ρυθμό ενόψει της μεθαυριανής αναμέτρησης για την οποία (σε συνδυασμό με τον επαναληπτικό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος») υπάρχουν ψηλές προσδοκίες. Εν ολίγοις, πρώτα η Ραπίντ και μετά η Ζόρια. Η ουκρανική ομάδα συγκαταλεγόταν σ’ αυτές που δεν θα χαλούσαν τους κυανόλευκους αν βρεθεί στον δρόμο τους στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως κι έγινε. Με τη σημείωση ότι πρέπει πρώτα να βγάλουν νοκ άουτ τους Αυστριακούς. Στο κακό σενάριο θα «πέσουν» στο Κόνφερενς Λιγκ όπου τους «περιμένουν» ο νικητής του ζευγαριού Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνίας) – Χάποελ Μπερ Σεεβά (Ισραήλ).

Όσον αφορά στη Ζόρια, το όνομά της δεν προκαλεί πανικό, αλλά η προϊστορία της στον θεσμό, είναι αξιόλογη, αξιοπρεπέστατη και επικίνδυνη. Στις τελευταίες επτά περιόδους αγωνίστηκε τρεις φορές στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις έφτασε μέχρι τα πλέι οφ! Ευρωπαϊκή διαδρομή που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και σίγουρα πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη της «Κυρίας».

Η Ζόρια εδρεύει στην πόλη Λουχάνσκ, και χρησιμοποιεί προσωρινά τη «Σλάβουτιτς Αρένα» στην πόλη Ζαπορίζια. Προπονητής της είναι ο Ουκρανός Βίκτορ Σκρίπνικ από το 2019. Στηρίζεται σε ουκρανικό κορμό, αλλά έχει στις τάξεις της οκτώ ξένους παίκτες, τρεις από τους οποίους Βραζιλιάνοι. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στην τρίτη θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος με 50 βαθμούς, 15 πίσω από την πρωτοπόρο Ντιναμό Κιέβου. Στο φετινό πρωτάθλημα μπήκε με το… αριστερό, αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 1-0 από την Ολεξάντρια.

Στο ανεπιθύμητο σενάριο που η «Κυρία» αποκλειστεί από τη Ραπίντ, θα βρει είτε Πολωνούς (Σλασκ Βρότσλαβ) είτε Ισραηλινούς (Χάποελ Μπερ Σεεβά). Στην Ισραηλινή ομάδα προπονητής είναι ο Ρόνι Λέβι, ενώ με τη φανέλα της αγωνίζεται ο Ντορ Μίχα, ο οποίος αποχώρησε από τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η Σλασκ Βρότσλαβ ήταν η τέταρτη ομάδα του περσινού πολωνικού πρωταθλήματος, ενώ φέτος σε δύο αγωνιστικές έχει τέσσερις βαθμούς, με μια ισοπαλία και μια νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ