aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Προσθήκες εκεί που «πονούσε»

Ανόρθωση: Προσθήκες εκεί που «πονούσε»

Ο Ροδρίγο Εσκοβάλ έκλεισε τον κύκλο των μετεγγραφών της Ανόρθωσης κι έπιασε δουλειά για να τη βοηθήσει να υλοποιήσει τους στόχους της. Είναι το τρίτο μετεγγραφικό απόκτημα των κυανόλευκων, της τελευταίας στιγμής, αλλά όλοι προσδοκούν ότι θα βάλει το λιθαράκι του στο οικοδόμημα. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν παραπέμπουν σε έναν παίκτη, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τόσο ως στόπερ όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ρίσκαρε περιμένοντας την τελευταία ημέρα των μετεγγραφών για να ενισχύσει την άμυνά του, ενδεχομένως επειδή ήθελε να κάνει την καλύτερη επιλογή. Κάτι τέτοιο θα διαπιστωθεί στην πράξη. Η διοίκηση της ομάδας του, πάντως, της Ριέκα, για να τον παραχωρήσει στην Ανόρθωση απαίτησε ρήτρα μεταπώλησης και ποσοστό συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ο Γεωργιανός τεχνικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις προσθήκες του Γενάρη, αφού τοποθετήθηκε δημόσια, πριν ακόμη γίνει γνωστή η απόκτηση του 24χρονου Πορτογάλου αμυντικού. Τονίζοντας ότι οι Σόμα Νόβοτνι και Μπλαζ Βερχόβετς είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ουσιαστικά. «Είμαι ικανοποιημένος γιατί ο Βερχόβετς έβαλε και γκολ. Δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Πιο έτοιμος είναι ο Νόβοτνι αλλά βοήθησαν και οι δύο. Στη συνέχεια θα δείξουν πολύ περισσότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το σίγουρο είναι ότι η Ανόρθωση ενισχύθηκε με παίκτες εκεί που «πονούσε». Ο Νόβοτνι ήρθε για να αντικαταστήσει τους Κατσαράβα και Λάφερτι, οι οποίοι στη σχετική κλίμακα βοήθησαν από ελάχιστα μέχρι… καθόλου. Ήταν απαραίτητη η απόκτηση σέντερ φορ κι ο Κετσπάγια πιστεύει ότι έχει βρει τον ιδανικό υπό τις περιστάσεις. Η μεσαία γραμμή που «πονούσε» από την περσινή περίοδο ενισχύθηκε με τον Βερχόβετς, ο οποίος αν και δεν είναι έτοιμος ακόμη, δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει και ανασταλτικά και δημιουργικά.

Από τις πρώτες του συμμετοχές έδειξε ότι ζητάει την μπάλα και… κοιτάζει μπροστά για να την προωθήσει στους συμπαίκτες του. Στοιχείο απαραίτητο για την «Κυρία» που σε πολλά ματς δεν τα έχει. Πόσο μάλλον όταν διατηρούσε στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Άσερ Μπουζουλάζιτς (διαγράφηκε για να αδειάσει θέση ξένου, αλλά θα πληρώνεται κανονικά). Ο Βόσνιος μέσος δεν βοήθησε καθόλου και όλα δείχνουν ότι κανένας δεν θα τον θυμάται για την προσφορά του στην Ανόρθωση.

Σήμερα θα γίνει η τελευταία προπόνηση για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο την Πάφος FC, για τον οποίο ο Κετσπάγια λέει και ξαναλέει στους παίκτες του ότι δεν έχει κριθεί τίποτα παρά την εκτός έδρας νίκη της ομάδα του με 3-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ