aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Πράσινο φως οκτώ μήνες αργότερα και κερασάκι στην τούρτα

Ανόρθωση: Πράσινο φως οκτώ μήνες αργότερα και κερασάκι στην τούρτα

Από τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Αμρ Ουάρντα, θα είναι και η τελευταία προσθήκη της Ανόρθωσης. Το όνομα αυτού, Νίκα Νινούα! Κι αυτός με τον χαρακτηρισμό «διακαής πόθος» του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον νεαρό συμπατριώτη του που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Αποκτήθηκε απόν τον ΠΑΟΚ τέτοια περίοδο πέρυσι, έναντι 850.000 ευρώ σε «πλειστηριασμό» με την Μπεσίκτας. Δεν κατάφερε, όμως, να πιάσει στους Θεσσαλονικείς, αφού δεν έπεισε ότι μπορεί να έχει μια θέση βασικού, ούτε τον Άμπελ Φερέιρα, ούτε τον Πάμπλο Γκαρσία, ούτε τώρα τον Ραζβάν Λουτσέσκου  στην προετοιμασία. Στην περσινή περίοδο κατέγραψε εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα (οι επτά ως αλλαγή) και πέτυχε ένα τέρμα.

Ο Κετσπάγια ήθελε τον Νινούα και τον περασμένο Δεκέμβριο – Ιανουάριο. Γι’ αυτό και ο Ευγένιος Χαμπουλλάς πέρασε -τότε- αρκετό χρόνο στα τηλέφωνα και στις διαπραγματεύσεις με τον τεχνικό διευθυντή του «δικέφαλου», Όλαφ Ρέμπε. Τελικά, ο «δικέφαλος» άναψε το πράσινο φως στον πρόεδρο της «Κυρίας» οκτώ μήνες αργότερα. Χθες βράδυ ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας παραχώρησης του με δανεισμό ενός χρόνου και σήμερα, τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου, αναμενόταν να μπουν οι υπογραφές. Θα εγγραφεί στον κατάλογο Β, αφού δεν έχει κλείσει τα 23 του χρόνια.

Ο τεχνικός της Ανόρθωσης πιστεύει ότι ο συμπατριώτης του μπορεί να δώσει τις λύσεις που χρειάζεται στη μεσαία γραμμή. Όταν πέρυσι του ζητήθηκε να σχολιάσει τη μετεγγραφή του στον ΠΑΟΚ έσταζε μέλι για την ποδοσφαιρική του αξία. «Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, γλυκό πόδι και πολύ καλά χτυπήματα. Είναι μπαλαδόρος από μικρός και ηγετική φυσιογνωμία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τιμούρ Κετσπάγια, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας με πολύ μεγάλη συνεισφορά τις επιτυχίες της Ντιναμό Τιφλίδας. Στη Γεωργία έπαιξε στην πρώτη ομάδα στα 16 του χρόνια, ενώ μόλις στα 20 του χρόνια πέρασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο του και ήταν αυτός που σήκωσε πρώτος την «κούπα» του πρωταθλήματος 2019-20.

Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός και αμυντικός χαφ. Στον ΠΑΟΚ περίμεναν περισσότερα τρεξίματα και μεγαλύτερο πάθος, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη είναι περισσότερο «οχτάρι» παρά «εξάρι». Στην Ανόρθωση που δεν έχει την πληθώρα (και την ποιότητα) των μέσων παικτών του ΠΑΟΚ, μάλλον προορίζεται για λύσεις και για τις δύο θέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ