aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ποσοστό επιτυχίας 60% στις πρεμιέρες της 10ετίας

Ανόρθωση: Ποσοστό επιτυχίας 60% στις πρεμιέρες της 10ετίας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Θετικό πρόσημο παίρνει η Ανόρθωση στις πρεμιέρες του πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία. Η ομάδα της Αμμοχώστου από το 2009 και εντεύθεν έκανε ποδαρικό με το δεξί στις έξι από τις δέκα αναμετρήσεις, τρεις φορές αναδείχθηκε ισόπαλη, ενώ ηττήθηκε μόλις μία φορά (βλέπε σχετικό πίνακα).

Οι οιωνοί για την «Κυρία» ενόψει της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος με την ΑΕΛ στο Τσίρειο την προσεχή Κυριακή είναι θετικοί εάν συνυπολογίσει κανείς ότι στην πρώτη θητεία του Τιμούρ Κετσπάγια (από τη σεζόν 2005/06 έως τη σεζόν 2007/08) η Ανόρθωση κέρδισε τους δύο από τους τρεις αγώνες της 1ης αγωνιστικής. Οι κυανόλευκοι θα αρχίσουν το φετινό οδοιπορικό τους στο πρωτάθλημα μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπως συνέβη άλλες έξι φορές την τελευταία δεκαετία. Τρεις εξ αυτών (ποσοστό 50%) πήρε το «διπλό», δύο φορές αναδείχθηκε ισόπαλη και μία φορά ηττήθηκε με αντίπαλο την Ομόνοια τη σεζόν 2014/15.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Απέφυγε τα χειρότερα ο Μαργκάσα, ο χρόνος απουσίας

Άλλη μια προπόνηση απομένει μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΛ. Η προσοχή είναι στραμμένη στον Λόρια, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση. Αμφιβολίες υπάρχουν και για τη συμμετοχή του Σελίν, αν και ο Ουκρανός αμυντικός συμμετέχει χωρίς ενοχλήσεις στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών. Στο μετεγγραφικό «μέτωπο» δεν προκύπτει οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον ξένων ομάδων για τον Νίκα Κατσαράβα.

Στα γραφεία της Ανόρθωσης δεν έφτασε καμία επίσημη πρόταση και ως εκ τούτου στην «Κυρία» τηρούν στάση αναμονής. Σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση απόκτησης του Γεωργιανού επιθετικού τότε εκτός απρόοπτου θα ολοκληρωθεί η μετεγγραφή και θα ανοίξει ο δρόμος για προσθήκη επιτελικού μέσου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ