aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Πόποβιτς υψηλών απαιτήσεων

Ανόρθωση: Πόποβιτς υψηλών απαιτήσεων

Ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης που είχαν αξιοπρόσεκτη παρουσία στη Βιέννη, παρά την ήττα με 0-3, ήταν αναμφίβολα ο Ντένις Πόποβιτς. Ο Σλοβένος διεθνής ήρθε από τον πάγκο με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και συστήθηκε στους φίλους της «Κυρίας» ως ο άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μεσαία γραμμή. Ένας παίκτης για αποστολές υψηλών απαιτήσεων, αφού μπορεί να παίξει γρήγορα, μπορεί να δημιουργήσει, ενώ ήταν κι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην καλύτερη ευκαιρία των κυανόλευκων, όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Ραπίντ.

Οι δυνατότητες του Σλοβένου διεθνούς δεν αμφισβητούνται, αφού φρόντισε να τις επιβεβαιώσει με τη διαδρομή του. Παρά το γεγονός ότι δεν ακριβοπουλήθηκε ποτέ, έβγαλε το ψωμί του (το παντεσπάνι του καλύτερα…) σε πολλές χώρες. Από την πατρίδα του στην Ελλάδα κι απ’ εκεί στην Πολωνία, στη Ρωσία, στην Ελβετία, φτάνοντας μέχρι την Κίνα. Ο Κετσπάγια τον γνώρισε στην Όρενμπουργκ όταν ήταν προπονητής κι από τότε «κόλλησε» κι ήθελε διακαώς να τον αποκτήσει.

Με κάποιες κινήσεις του, την Πέμπτη το βράδυ, καταλάβαμε το γιατί. Ο Γεωργιανός περιμένει ότι ο Πόποβιτς θα εξελιχθεί στον ηγέτη της «Κυρίας», τον παίκτη με προσωπικότητα που θα εμπνεύσει και θα «σπρώξει» τους γύρω του. Δεν έχει μεγάλες ευρωπαϊκές εμπειρίες, αφού αγωνίστηκε μόνο έξι φορές με την Εθνική Σλοβενίας, αλλά στις περισσότερες προηγούμενες ομάδες του ανέδειξε τα ηγετικά του προσόντα.

Με έναν καλό Πόποβιτς, με μεγαλύτερη προσοχή και με λίγη τύχη, η Ανόρθωση θα διεκδικήσει στον επαναληπτικό της Πέμπτης απέναντι στους Αυστριακούς ένα θαύμα. Η ήττα με 0-3 στη Βιέννη έφερε τον στόχο της πρόκρισης να μοιάζει με ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο, αλλά θέλοντας και μη πρέπει να κατέβει στο γήπεδο για να παλέψει. Αν μη τι άλλο, στο σενάριο του αποκλεισμού από τη Ραπίντ, να στείλει ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει της συμμετοχής της στα πλέι οφ στο Κόνφερενς Λιγκ.

Στη Βιέννη τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας Τζουρ, αλλά ακόμη δεν έχει διαγνωσθεί το μέγεθος του προβλήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί με ιατρικές εξετάσεις. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να προσπαθεί να βρει το καλύτερο δυνατό πλάνο που θα ζορίσει τους Αυστριακούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ