aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Πήρε την μπάλα... σπίτι του!

Ανόρθωση: Πήρε την μπάλα… σπίτι του!

Ο αγώνας κυπέλλου με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ προσφερόταν για «λίφτινγκ» και το έκανε η Ανόρθωση. Ο Τσίσκο Μουνιόθ άλλαξε οκτώ παίκτες σε σχέση με την ενδεκάδα που κατέβασε στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Δόξα και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «16» (θα αντιμετωπίσει την Ένωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος») με σχετικά άνετο τρόπο. Νίκησε με 4-1, έχοντας ως σούπερ σταρ τον Έλντερ Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος γουίνγκερ δεν σκόραρε μόνο το πρώτο του γκολ στην Κύπρο, αλλά είδε δίχτυα τρεις φορές. Πέτυχε χατ τρικ (το πρώτο της καριέρας του) κι ήταν ο ποδοσφαιριστής που συνέβαλε περισσότερο για να έρθει η πρόκριση. Απέναντι στη Δόξα έπαιξε ως αλλαγή για 11 λεπτά και χθες, όταν βρέθηκε στο βασικό σχήμα, αν μη τι άλλο έστειλε μήνυμα ότι μπορεί να υπολογίζεται. Τα τρία γκολ που πέτυχε δεν ήταν ψηλού βαθμού δυσκολίας, αλλά με το πρώτο (στο 45’ με κεφαλιά σε φάουλ του Κίκο) έδιωξε το άγχος. Στην επανάληψη ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός απέναντι στον τερματοφύλακα της ΠΑΕΕΚ. Αξιοποίησε τις ασίστ «πάρε – βάλε» του Ουάρντα , στο 55’ και στο 72′ αντίστοιχα και πήρε… την μπάλα σπίτι του. Ο Αιγύπτιος είχε δοκάρι στο 39’.

«Ξεμπούκωσε», επίσης και ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο 32χρονος Γερμανοκροάτης μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του β’ ημιχρόνου στη θέση του Νινγκά κι αφού έχασε δύο καλές ευκαιρίες, στην τρίτη εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ονησιφόρου (σε φάουλ του Χριστοδουλόπουλου) πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε κυπριακό έδαφος. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν και το γεγονός ότι ο Τσίσκο Μουνιόθ χρησιμοποίησε δύο κυπριακά δίδυμα (στην άμυνα οι Κορρέα και Αντωνιάδης και στο κέντρο οι Ιωάννου και Χρυσοστόμου). Έπαιξε επίσης βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας ο Παρούτης. Ο Ισπανός τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική προσπάθεια, απένειμε τα εύσημα στον Φερέιρα κι έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά, ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας με αντίπαλο την Ομόνοια.

Η ΠΑΕΕΚ πάλεψε φιλότιμα, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στην επανάληψη δημιούργησε δύο – τρεις καλές προϋποθέσεις για γκολ, ιδιαίτερα με τον Οκκαρίδη, ο οποίος στο 80’ εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία του Αντωνίαδη και πέτυχε με όμορφο τρόπο το γκολ της τιμής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ