aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Πινελιά από τη Λισσαβώνα!

Ανόρθωση: Πινελιά από τη Λισσαβώνα!

Πορτογαλική είναι η τελευταία πινελιά ενίσχυσης της Ανόρθωσης στον… καμβά της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Έστω και στο παρά κάτι, η διοίκηση των κυανόλευκων έφερε στην Κύπρο τον Ροδρίγκο Εσκοβάλ για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή της ομάδας. Ο 24χρονος Πορτογάλος έχει τις προδιαγραφές των «θέλω» του Τιμούρ Κετσπάγια. Η βασική του θέση είναι στόπερ, ενώ έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της άμυνας. Αυτό έψαχνε ο Γεωργιανός κι αυτό έφερε σε μια προσπάθεια να γεμίσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ του. 

«Η Ανόρθωση Αμμοχώστου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία της με την Ριέκα Κροατίας για τη μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή Ροδρίγκο Εσκοβάλ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 29», ενημέρωσε χθες βράδυ ο σύλλογος.

Ο Πορτογάλος αμυντικός είναι προϊόν της περίφημης ακαδημίας της Μπενφίκα, της Νο1 ομάδας παραγωγής ταλέντων παγκοσμίως με έσοδα 1 δις ευρώ την τελευταία δεκαετία. Ο Εσκοβάλ, βέβαια, δεν είχε την εξέλιξη που είχαν αρκετοί από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι κάνουν λαμπρή καριέρα, αλλά έβαλε γερά τις βάσεις ως «αετός» της Λισσαβώνας (έχοντας μαζί του και τον Λέο Νατέλ που παίζει στον ΑΠΟΕΛ στο youth league της ΟΥΕΦΑ). Ενηλικιώθηκε ποδοσφαιρικά στην Κροατία. Δεν έχει κλείσει ακόμη τα 25 του χρόνια (γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1997), αλλά ξενιτεύτηκε νωρίς στα 20 του, με προορισμό την Κροατία. Αρχικά στην Ίστρα κι ακολούθως στη Ριέκα όπου μετρά 4,5 σεζόν κι έχει στο παλμαρέ του δύο κατακτήσεις κυπέλλου, ενώ δύο φορές ήταν δευτεραθλητής. Στην τρέχουσα σεζόν είχε οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα (επτά ως βασικός), πέντε συμμετοχές (όλες βασικός και αναντικατάστατος) στο Κόνφερενς Λιγκ και τρεις στο κύπελλο, μία εκ των οποίων ήταν και η τελευταία του εμφάνιση, στην 1η Δεκεμβρίου. Μετρά δηλαδή δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας, γεγονός που δεν αποκλείεται να έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να φύγει από τη Ριέκα και να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Στην Κύπρο ήρθε άλλος ένας συμπαίκτης του, ο Ιβάν Τόματσεκ που συνεχίζει την καριέρα του στην Πάφο.

Σύμφωνα με το αγωνιστικό του προφίλ, μπορεί να δώσει λύσεις με το δυναμικό του παιχνίδι, όχι τόσο στις εναέριες μονομαχίες, αλλά περισσότερο στο έδαφος. Στα συν του είναι η ταχύτητά του, αφού δεν διστάζει να προωθηθεί με την μπάλα στα πόδια. Στοιχείο που «βολεύει» όταν αγωνίζεται στα άκρα της άμυνας. Για να έρθει ο Πορτογάλος στην «Κυρία», διαγράφηκε ο  Αζέρ Μπουσουλάτζιτς. Ένας παίκτης που δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε ένα μικρό ποσοστό απ’ αυτά που ήθελε ο Κετσπάγια όταν πέρυσι τέτοιον καιρό τον επέλεξε για να ενισχύσει τους κυανόλευκους. Είναι ενδεικτικό ότι ο Βόσνιος μέσος έχει φέτος στα πόδια του, όλα κι όλα 11 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Πολύ πιο ακριβός από… «λεπτό και δεκαχίλιαρο»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ