aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Περιμένοντας τον Αραγιούρι

Ανόρθωση: Περιμένοντας τον Αραγιούρι

Έναν ποδοσφαιριστή υψηλών προδιαγραφών με μεγάλες παραστάσεις από το κυπριακό ποδόσφαιρο θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Ανόρθωση. Δεν είναι άλλος από τον κεντρικό αμυντικό της Πάφος FC, Πάουλους Αραγιούρι. Στα 33 του χρόνια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους στόπερ του κυπριακού πρωταθλήματος, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη συνολική του παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και από τις στατιστικές του επιδόσεις.

Σύμφωνα με το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Goal.com.cy, η οριστική «απώλεια» του Γκουράμ Κάσια (ανακοινώθηκε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας) υποχρεώνει τον Τιμούρ Κετσπάγια να κοιτάξει ψηλά στη λίστα των υποψήφιων στόπερ για να ενισχύσει την ομάδα του. Κι εκεί βρήκε τον Πάουλους Αραγιούρι. Είναι επιβεβαιωμένο ότι ο αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας έχει ήδη στα χέρια του την πρόταση της Ανόρθωσης, την οποία και θεωρεί ιδιαίτερα «ελκυστική». Πολύ δύσκολα, όμως, θα απαντήσει άμεσα, αφού η προσοχή του είναι επικεντρωμένη στην προσπάθεια της χώρας του να προκριθεί στους «16» τους Euro 2020. Συγκεκριμένα η Φινλανδία δίνει μεθαύριο τον τελευταίο της αγώνα στον 2ο όμιλο με αντίπαλο το Βέλγιο με «ζωντανές» τις πιθανότητες για την επόμενη φάση.

Όλες οι ενδείξεις, λοιπόν, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι οπαδοί της Ανόρθωσης θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή, μέχρι να απαντήσει ο Φινλανδός στόπερ. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Σκανδιναβία, τέσσερα χρόνια στη σουηδική Κάλμαρ κι άλλα τόσο στη Δανία με τα χρώματα της Μπρόντμπι. Τέσσερα χρόνια ήταν και στην Πολωνία, αγωνιζόμενος με τη Λέχ Πόζναν, κι έχει στα πόδια του αρκετά ματς πρωταθλητισμού και ευρωπαϊκών συμμετοχών. Η μεγαλύτερη καταξίωσή του, βέβαια, ήρθε αυτή την περίοδο, αφού με αρχηγό τον Αραγιούρι η Φινλανδία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην τελική φάση του Euro κι είναι και αξιοπρεπέστατη. Το γεγονός αυτό, ενδέχεται να ανέβασε λίγο το κασέ του, αλλά για να καταθέσουν την πρότασή τους οι κυανόλευκοι, πάει να πει ότι έχουν σταθμίσει όλα τα δεδομένα.

Κατά τα άλλα, τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι στην Κύπρο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συνεργασία του με την Ανόρθωση. Όλα έχουν συμφωνηθεί και αυτό που απομένει είναι να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο για ένα χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ