aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Πειράματα με επιπτώσεις

Ανόρθωση: Πειράματα με επιπτώσεις

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Όταν παίζεις με τη φωτιά στο τέλος θα καείς. Νόμος. Η Ανόρθωση δεν πλήρωσε στην τρίχα τα «πειράματα» στο προηγούμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, όμως στο Μακάρειο γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα της ιστορίας της από τη Δόξα με 2-1.

Η έμπνευση του Κετσπάγια να χρησιμοποιήσει σε θέση ακραίων επιθετικών τους Μίχα και Χούσμπαουερ κόντρα στους «βυσσινί» δεν βγήκε. Ο Γεωργιανός αφού είδε την ομάδα του να καταγράφει μόλις μία τελική προσπάθεια σε 45’ έριξε «κανονικούς» εξτρέμ (Χριστοφή και Ελουντού) στο παιχνίδι. Η Ανόρθωση πέτυχε τρία τέρματα στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και κέρδισε το ματς.

Απέναντι στη Δόξα ο τεχνικός της «Κυρίας» επέλεξε να «βαφτίσει» αριστερό εξτρέμ τον Ντορ Μίχα. Ο Ισραηλινός ήταν χαμένος, τ’ άκουσε από τον Κετσπάγια ο οποίος με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού του φώναξε «πες μου παίζεις» και στο 34’ τον αντικατέστησε με τον (αριστερό μπακ) Κορέια. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της ιστοσελίδας transfermarkt.com ο Μίχα σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα έπαιξε μόλις πέντε φορές στη θέση του αριστερού ακραίου επιθετικού και 11 ως αριστερός χαφ σε τετράδα στη μεσαία γραμμή. Στο δεξί φτερό έπαιξε 96 φορές και ως επιτελικός μέσος 66 φορές.

Το «πείραμα» με τον Μίχα στο αριστερό άκρο, ενώ ήταν ετοιμοπόλεμος ο Καλτσάς, δεν πέτυχε. Η Ανόρθωση πέταξε- όπως και την προηγούμενη εβδομάδα- ένα ημίχρονο χωρίς να καταγράψει ούτε μια τελική φάση, με αποτέλεσμα να τρέχει να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα.

Με βάση την εικόνα του αγώνα η Ανόρθωση δεν άξιζε να χάσει, όπως είπε και ο προπονητής της «Κυρίας» στο τέλος του αγώνα. Όμως, η ευκολία με την οποία δέχθηκε δύο τέρματα, (μόλις για δεύτερη φορά από την ημέρα που επέστρεψε στον πάγκο της Ανόρθωσης ο Τιμούρ Κετσπάγια η ομάδα της Αμμοχώστου δέχεται δύο γκολ σε συνεχόμενα παιχνίδια) και η αστοχία του Μανιά στοίχισαν. Ο Ελλαδίτης πέτυχε ένα γκολ και είχε άλλες 3-4 ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά. Χαμηλές πτήσεις γι’ άλλο ένα ματς από τον Τόμας Χουσμπάουερ, ο οποίος συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοσή του. Για τρίτη φορά φέτος η Ανόρθωση αδυνατεί να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας και κινδυνεύει να πέσει στην 3η θέση εάν κερδίσουν ΑΕΛ και Απόλλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ