aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Πέμπτη ερασιτέχνης, Παρασκευή επαγγελματίας, Κυριακή πρωταγωνιστής!

Ανόρθωση: Πέμπτη ερασιτέχνης, Παρασκευή επαγγελματίας, Κυριακή πρωταγωνιστής!

Σε διάστημα 48 ωρών ο Ανδρέας Χρυσοστόμου έγινε από ερασιτέχνης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε στη θέση του επιτελικού μέσου της Ανόρθωσης και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΛ, στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Κύπριος μέσος ανήμερα των 21ων γενεθλίων του έβαλε υπογραφή στο πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του! Για να το κάνουμε πιο λιανά, ο Ανδρέας Χρυσοστόμου μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ήταν δηλωμένος στο ρόστερ της «Κυρίας» με το καθεστώς του ερασιτέχνη. Πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν ότι τουλάχιστον μία ομάδα του Big6 προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το καθεστώς συνεργασίας που είχαν Ανόρθωση και Χρυσοστόμου, αλλά νωρίς έκανε πίσω όταν διαπίστωσε πως θα πρέπει να καταβάλει χρήματα σε Ανόρθωση, Ίντερ και Σαμπντόρια για τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα. Χοντρά – χοντρά το ποσό θα έφτανε σε εξαψήφιο νούμερο.

Η διοίκηση της «Κυρίας» φύλαξε τα νώτα της και έκοψε την όρεξη στους μνηστήρες «δένοντας» τον Χρυσοστόμου με επαγγελματικό συμβόλαιο, έως το Καλοκαίρι του 2025. «Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη επαγγελματικού συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Ανδρέα Χρυσοστόμου. Ανήμερα των 21ων γενεθλίων του, ο διεθνής Κύπριος μέσος υπέγραψε μέχρι το 2025», σημειώνουν στην ανακοίνωση οι κυανόλευκοι και συνεχίζουν. «Οι υπογραφές στα σχετικά συμβόλαια μπήκαν αφού εξασφαλίστηκαν τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα από τις Ιταλικές ομάδες FC Internazionale Milano και U.C. Sampdoria».

Το απόγευμα της Κυριακής ο Χρυσοστόμου αγωνίστηκε με την Ανόρθωση για πρώτη φορά ως βασικός σε παιχνίδι πρωταθλήματος και πέρασε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Το ταλέντο του «ξεχειλίζει» και τα πήγε περίφημα σε μια πολύ απαιτητική θέση, δικαιώνοντας όσους επιμένουν πως αξίζει περισσότερες ευκαιρίες. Μετρά οκτώ συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων μόνο οι δύο στο αρχικό σχήμα. Συνολικά έπαιξε σε 298’ και εφόσον ο Τιμούρ Κετσπάγια συνεχίσει να τον εμπιστεύεται το πιθανότερο είναι πως η Ανόρθωση θα πάρει πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα πρόσφεραν οι πολυδιαφημισμένοι και (τουλάχιστον) τρεις-τέσσερις φορές πιο ακριβοπληρωμένοι συμπαίκτες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ