aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Πάει στην Πάφο υποψιασμένη

Ανόρθωση: Πάει στην Πάφο υποψιασμένη

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Την προηγούμενη φορά που η Ανόρθωση βρέθηκε στο «Στέλιος Κυριακίδης» για να αντιμετωπίσει την Καρμιώτισσα, η εμπειρία ήταν μάλλον τραυματική. Ισοπαλία 1-1 (με σκόρερ τον Μίχα), την 1η Νοεμβρίου 2020, σε ένα ματς που έμοιαζε με γροθιά στο στομάχι των κυανόλευκων.

Απώλεια δύο βαθμών σε μια αναμέτρηση, στην οποία ήταν κυρίαρχοι και θα μπορούσαν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν. Τα ξαναείπαν, βέβαια, και πριν τρεις εβδομάδες περίπου, όταν η «Κυρία» νίκησε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 2-1, αλλά το φινάλε ήταν περισσότερο αγχωτικό παρά γιορταστικό.

Σήμερα οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν στην Πάφο, αυτή τη φορά για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola. Όσο κι αν η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη, ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι παίκτες του είναι υποψιασμένοι. Ως εκ τούτου, πιστεύεται ότι θα φορέσουν το καλό τους κοστούμι και θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4».

Υπάρχει, βέβαια, κι ο επαναληπτικός (στις 10 Μαρτίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»), αλλά πολύ θα ήθελαν να «ξεμπερδέψουν» από το σημερινό παιχνίδι. Με δεδομένο ότι η φετινή Ανόρθωση δεν έχει στο… μενού της εύκολες και μεγάλες νίκες, χωρίς υπερβολή πρώτιστος στόχος είναι το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού.

Υπό άλλες συνθήκες, στο πιθανότερο σενάριο ο Κετσπάγια θα φρόντιζε να ξεκουράσει πολλούς παίκτες του, ενόψει και της έναρξης των πλέι οφ, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα κόντρα στον Απόλλωνα. Επειδή, όμως, δεν θέλει να βάλει σε κίνδυνο την προοπτική διάκρισης στο κύπελλο, αναμένεται ότι οι όποιες αλλαγές στο σχή-
μα του θα είναι ελεγχόμενες.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Ελουντού, Λόρια και Οκριασβίλι. Σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Δόξα, επανέρχεται ο Μπουσουλάτζιτς ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του, ενώ σίγουρα πιο έτοιμοι είναι οι Νταουσβίλι (αγωνίστηκε μόνο ένα ημίχρονο φανερά επηρεασμένος από την προστατευτική μάσκα που φορούσε) και Καλτσάς (χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο).

Ιδιαίτερα επιβαρημένος σωματικά δείχνει ότι είναι ο Γκιόργκι Κβιλιτάια και δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο και να είναι ενδεκαδάτος ο Μανιάς. Ο Ελλαδίτης φορ, τις προάλλες άκουσε τις φωνές του προπονητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύει στις δυνατότητές του κι ότι δεν πρόκειται να του δώσει άλλες ευκαιρίες.

Ερωτηματικό αποτελεί και η συμμετοχή του πιο αξιόπιστου επιτελικού μέσου, Ντορ Μίχα που το περασμένο Σάββατο «έγραψε» μόλις ένα 45λεπτο και αντικαταστάθηκε από τον Χουσμπάουερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ