aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAνόρθωση: Πάει με φόρα για να φέρει τα κάτω-πάνω

Aνόρθωση: Πάει με φόρα για να φέρει τα κάτω-πάνω

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι από τη θριαμβολογία της εμφαντικής «τεσσάρας» επί του ΑΠΟΕΛ το περασμένο Σάββατο η Ανόρθωση υποδέχεται και πάλι τους γαλαζοκίτρινους. Αυτή τη φορά με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Coca Cola, το οποίο για να φτάσει σε κυανόλευκα χέρια θα πρέπει η «Κυρία» να ανατρέψει την ήττα του πρώτου προημιτελικού αγώνα (1-2).

Το μομέντουμ είναι με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Ανόρθωσης. Ο Γεωργιανός προπονητής δεν παρασύρεται από την προ ημερών ευρεία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει καθημερινά στους ποδοσφαιριστές του ότι ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού (19:00, Cablenet1) αγώνα θα είναι ψηλότερος. Άλλωστε, αυτή τη φορά ο αντίπαλος έρχεται υποψιασμένος και κυρίως με πληγωμένο εγωισμό για να δώσει απαντήσεις. Το σύνθημα στο «Αντώνης Καράς» είναι ξεκάθαρο: «όσο πιο πολύ ξεθωριάσει από τη μνήμη η “τεσσάρα”, τόσο περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες για πρόκριση», είναι το μήνυμα της τεχνικής ηγεσίας. Τη φετινή σεζόν η «Κυρία» πήρε τον… αέρα του ΑΠΟΕΛ με τρεις νίκες σε τέσσερα ματς, όμως η αντίδραση της αμέσως μετά από κάθε επιτυχία ηχεί καμπανάκι κινδύνου ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Της νίκης με 2-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για τον πρώτο γύρο, ακολούθησε η ήττα από την ΑΕΛ (1-2), ενώ μετά το «διπλό» στο ΓΣΠ (2-0) ακολούθησε η ισοπαλία 2-2 με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Η ομάδα της Αμμοχώστου θα επιδιώξει να διατηρήσει τα κεκτημένα και να στεφθεί κυπελλούχος για δεύτερη διαδοχική φορά, επίτευγμα που πέτυχε μόλις μια φορά στην ιστορία της. Συγκεκριμένα το πέτυχε το 2001 με νίκη 1-0 επί του Εθνικού και έναν χρόνο αργότερα κερδίζοντας την ΑΕΛ στα πέναλτι με 5-3 (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ