aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Πάει φουλ για το καλό σενάριο

Ανόρθωση: Πάει φουλ για το καλό σενάριο

Η επόμενη ημέρα της μεγάλης νίκης της Ανόρθωσης επί του ΑΠΟΕΛ και η άνοδος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, περιλάμβανε πολλά άλλα, εκτός από έντονους πανηγυρισμούς, όπως αξίζουν στον Τιμούρ Κετσπάγια και τους παίκτες του. Ακόμη και καταγγελία στην Αστυνομία για απειλές κατά ποδοσφαιριστή της από αντίπαλο!

Οι κυανόλευκοι πέρασαν δύσκολο βράδυ, αφού επιστρέφοντας στη Λάρνακα δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι πετροβόλησαν το λεωφορείο και κάποιοι κινδύνευσαν σοβαρά. «Ήταν θέλημα Θεού να γλυτώσουμε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς», ήταν σχόλια από αυτόπτες μάρτυρες. Κατά τα άλλα, έμαθαν ότι ο αντίπαλος τους στον θεσμό του Kυπέλλου Coca-Cola στην προημιτελική φάση θα είναι ο ΑΠΟΕΛ…

Είναι βέβαιο ότι στην ομάδα της Αμμοχώστου θα ήθελαν λίγο περισσότερο χρόνο και καθαρό μυαλό να απολαύσουν την επιτυχία τους. Πριν από λίγες ημέρες έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο για να σιγουρέψουν μια θέση στην πρώτη εξάδα και προχθές σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση μετά από μια σπουδαία νίκη. Σε μεγάλα χρονικά διαστήματα της αναμέτρησης κατέθεσαν αρετές και θα μπορούσαν -πολύ εύκολα- να «καθαρίσουν» το τρίποντο, πολύ νωρίτερα. Ιδιαίτερα σε εκείνο το ξέφρενο μισάωρο (από το 10’ μέχρι το 40’ περίπου) όταν κατάφεραν να προηγηθούν (με τον Χριστοδουλόπουλο σε υποδειγματική αντεπίθεση) και να δημιουργήσουν ευκαιρίες απ’ αυτές που δεν χάνονται.

Κι όταν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν (σε κάποια διαστήματα ασφυκτικά), δύο «πιτσιρικάδες» ανέλαβαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ο σπεσιαλίστας στα «κλεψίματα» Ανδρέας Χρυσοστόμου έβαλε τη σφραγίδα του πετυχαίνοντας το 0-2, ενώ ο Μιχάλης Ιωάννου υποχρέωσε τον Σαμπάλα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα κι έκανε πιο εύκολο το έργο της ομάδας του. Κάπου εκεί, έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και την τελική προσπάθεια, διαφορετικά το τελικό σκορ θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στην «Κυρία», σύμφωνα και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της, δεν έκρυψαν ποτέ ότι βλέπουν ψηλά. «Όσο υπάρχουν πιθανότητες θα τις κυνηγάμε», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου, Δημήτρη Χριστοφόρου, ο οποίος υπενθύμισε ότι μέχρι τη λήξη της σεζόν απομένουν άλλα 11 ματς, εκ των οποίων τα τρία με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Η ομάδα της Λεμεσού είναι ο επόμενος αντίπαλός της, στο φινάλε της κανονικής περιόδου, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 κι εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό πώς θα διαμορφωθούν τα νέα δεδομένα με νίκη στο Τσίρειο και τη διαφορά από την κορυφή να πέφτει στον -5. Στο κακό σενάριο, βέβαια, θα εκτοξευθεί στο +11, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία του ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ