aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Όταν οι αριθμοί λένε ψέματα

Ανόρθωση: Όταν οι αριθμοί λένε ψέματα

Τόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια όσο και ο Δημήτρης Χριστοφόρου στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα με την Παρτίζαν αλλά και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας παραδέχθηκαν ότι η Ανόρθωση ηττήθηκε από ένα καλύτερο και πιο έτοιμο αντίπαλο, στην πρεμιέρα των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι Σέρβοι ήταν (τουλάχιστον) ένα κλικ πιο πάνω σε ποιότητα, φυσική κατάσταση και ταχύτητα τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο. Η στατική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ μαρτυρά και το πως η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς επιβλήθηκε της «Κυρίας».

Οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ποσοστό κατοχής της μπάλας 53% έναντι 47% των φιλοξενουμένων. Η Παρτίζαν επέλεξε να δώσει χώρο στην Ανόρθωση που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο διάστημα κατά το οποίο κατέγραψε μόλις μία τελική προσπάθεια στον στόχο με το μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια αντάλλαξαν την μπάλα 437 φορές έναντι 330 της Παρτίζαν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 107 πάσες λιγότερες, όμως τελείωσαν το ματς με 14 τελικές προσπάθειες, έξι περισσότερες από την Ανόρθωση. Και στα δύο γκολ που δέχθηκαν οι κυπελλούχοι έχασαν την κατοχή της μπάλας και η Παρτίζαν με ταχύτητα βγήκε στην επίθεση και σκόραρε.

Οι Σέρβοι επιβεβαίωσαν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ ότι βρίσκονται σε εξαιρετικό «φεγγάρι» με σερί εφτά νικών σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα της χώρας. Η «Κυρία» είχε αργή ανάπτυξη, αργές επιστροφές και παρά την προσπάθεια κυρίως του δευτέρου ημίχρονου δεν είχε τη συνταγή για να μετουσιώσει την κυριαρχία της στην κατοχή της μπάλας σε παραγωγή ευκαιριών και κυρίως γκολ.

Η ήττα με 2-0, στην επιστροφή της προσφυγικής ομάδας στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων ακριβώς 13 χρόνια μετά την ιστορική αναμέτρηση με την Βέρντερ στη Βρέμη για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008, μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες της Ανόρθωσης για διάκριση στη νεοσύστατη διοργάνωση. Ο αγώνας με τη Γάνδη στο Βέλγιο, στις 30 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να είναι τροχιοδεικτικός για την πορεία της στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ