aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος…»

Ανόρθωση: «Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος…»

Πριν καλά – καλά αρχίσει το πρωτάθλημα και στην Ανόρθωση είναι υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς έντονης πίεσης. Μετά την ήττα από τη Δόξα στην «πρεμιέρα» του εγχώριου μαραθωνίου ήρθε και η ήττα από την Παρτίζαν Βελιγραδίου στην πρεμιέρα των ομίλων του Κόνφερενς Λίγκ.

Αν προσθέσουμε και τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τιμούρ Κετσπάγια, η αυριανή αναμέτρηση κόντρα στον Εθνικό Άχνας ανεβάζει στα ύψη τον βαθμό δυσκολίας. Κακά τα ψέματα, μόνο με τη σκέψη σε σενάριο που περιλαμβάνει απώλεια βαθμών για τους κυανόλευκους προκαλεί… εγκεφαλικά. Το τρίποντο είναι αδιαπραγμάτευτο κι όχι μόνο επειδή αγωνίζονται στην έδρα τους.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται, όπως τα ήθελαν στην ομάδα της Αμμοχώστου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Κάτι σαν το… «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος». Δεν φτάνει που «συννέφιασε» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ο Κετσπάγια είναι υποχρεωμένος να παρατάξει την ομάδα του με πολλές ελλείψεις. Ιδιαίτερα σε κάποιες θέσεις το πρόβλημα είναι σοβαρό. Για παράδειγμα το δεξί άκρο της άμυνας προκαλεί πονοκέφαλο στον Γεωργιανό τεχνικό. Ο τραυματισμός του Αμπαρτζουμιάν έφερε ανασφάλεια, ο Παύλος Κορρέα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί όσο θα ήθελε ο προπονητής του, ενώ ο Καλτσάς ακόμη δεν έχει συνηθίσει στη θέση. Με αυτά τα δεδομένα, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποιος θα αρχίσει στην αυριανή αναμέτρηση.

Πρόβλημα προκύπτει και με τον σέντερ φορ. Όλως αιφνιδίως ο Λάφερτι έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Παρτίζαν, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα είναι πλήρως ετοιμοπόλεμος στο αυριανό ματς με τους Αχνιώτες. Η επίσημη θέση των κυανόλευκων, διά στόματος Δημήτρη Χριστοφόρου, λέει ότι «ο Λάφερτι είναι τραυματίας, του βγήκε όλο αυτό από τα συνεχόμενα ταξίδια, δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει». Κόντρα στους Σέρβους τον αντικατέστησε ο Ονησίφορος Ρουσιάς, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις και η συμμετοχή του αύριο είναι αμφίβολη, ενώ θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού και ο Δημήτρης Χριστοφή.

Μοναδικός καθαρόαιμος φορ, μένει ο Νίκα Κατσαράβα, ο οποίος επανήλθε στη δράση μετά από πολύμηνη αποχή. Αν θα κληθεί να παίξει στο βασικό σχήμα απέναντι στην ομάδα με την οποία έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, το γνωρίζει μόνο ο προπονητής του. Με αντίπαλο την Παρτίζαν για ένα εικοσάλεπτο μέχρι να μπει ο Κατσαράβα, χρέη φορ ανέλαβε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Δεν υπολογίζεται, επίσης, ο τιμωρημένος Μίλος Ντέλετιτς που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο ματς με τη Δόξα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ