aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Ομόνοια: Ο MVP, η καθοριστική φάση και η διαιτησία

Ανόρθωση – Ομόνοια: Ο MVP, η καθοριστική φάση και η διαιτησία

Πάθος, ευκαιρίες, ένταση, αλλά όχι γκολ. Το ντέρμπι Ανόρθωσης – Ομόνοιας έληξε ισόπαλο 0-0 με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν χέρι – χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, με την «Κυρία» να έχει όμως παιχνίδι λιγότερο.

Ο MVP

Ο Τιάγκο πρόσθεσε άλλη μια εξαιρετική παρουσία με τη φανέλα της Ομόνοιας. Έτρεξε πολύ, δημιούργησε παιχνίδι, ενώ γι’ αυτό που ξεχώρισε ήταν οι δυο αποκρούσεις του πάνω στη γραμμή τέρματος. Στο 31’ σταμάτησε την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή τέρματος από την κεφαλιά του Σαντίκ και στο 81’ σταμάτησε ξανά την κεφαλιά του Ντούρις.

Η καθοριστική φάση

Στο 89’ ο Ντούρις κατάφερε να ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο και από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Φαμπιάνο. Αν και δύσκολη θέση αφού ήταν πλάγια, ήταν από κοντά και μπορούσε να έχει καλύτερο τελείωμα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση – Ομόνοια: «Κόλλησαν» και συνεχίζουν μαζί στην κορυφή

Η διαιτησία

Στο 15ο λεπτό η Ομόνοια δικαιούταν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σελίν πάνω στον Τιάγο. Ο αμυντικός της Ανόρθωσης ανέτρεψε τον Βραζιλιάνο της Ομόνοιας, που πατούσε εντός περιοχής. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του Λούκα Σωτηρίου. Πέναλτι ζήτησε στο 88′ και η Ανόρθωση σε πέσιμο του Κατσαράβα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Λανγκ. Ο αμυντικός της Ομόνοιας ήρθε σε επαφή με τον Γεωργιανό επιθετικό, εντούτοις δεν φαίνεται στις επαναληπτικές προβολές ότι υπήρχε μαρκάρισμα που ήταν ικανό να τον ανατρέψει. Επίσης, θα μπορούσε να δώσει ακόμη δυο-τρεις κίτρινές κάρτες σε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα. Ιδιαίτερα στον Έζρα που αντέδρασε μετά από φάουλ αντιπάλου.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Η σφιγμένη γροθιά του Μπεργκ στη λήξη έχει εξήγηση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ