aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Ομόνοια: «Κόλλησαν» και συνεχίζουν μαζί στην κορυφή

Ανόρθωση – Ομόνοια: «Κόλλησαν» και συνεχίζουν μαζί στην κορυφή

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ήθελαν, αλλά κόλλησαν! Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι μεταξύ της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας το οποίο διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες κατέγραψαν καλά διαστήματα, έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως η αστοχία, ο Λόρια και ο Φαμπιάνο κράτησαν το μηδέν. Οι πράσινοι και οι κυανόλευκοι συνεχίζουν να ισοβαθμούν στους 11 βαθμούς και στην κορυφή.

Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι, το ντεμπούτο του Φαμπιάνο κάτω από την εστία της Ομόνοιας. Επίσης, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα καθώς γέμισαν (σχεδόν) το «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά από αρκετά χρόνια. Από την άλλη, στο 15’ η ομάδα της πρωτεύουσας σωστά διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του Τιάγκο από τον Σελίν εντός περιοχής, παράβαση η οποία δεν δόθηκε από τον διαιτητή, Λούκας Σωτηρίου.

Το ματς…

Η Ανόρθωση είχε την κατοχή και τον έλεγχο, όμως και η Ομόνοια κατέγραψε καλές στιγμές στο παιχνίδι. Στο 9’ ο Έζρα απείλησε τον Λόρια με σουτ εντός περιοχής, με τον κίπερ της «Κυρίας» να αποκρούει αποτελεσματικά με τις γροθιές. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι σημείωσαν κλασσική ευκαιρία, όταν ο Σαντίκ με συρτό σουτ εκτός περιοχής «ανάγκασε» τον Φαμπιάνο να πραγματοποιήσει την πρώτη του απόκρουση.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν προϋποθέσεις, ενώ στο 30’ η «Κυρία» απείλησε εκ νέου. Ο Μαργκάσα έκανε τη σέντρα, ο Καλτσάς εντελώς μόνος έπιασε το σουτ-βολίδα, και η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Λέτσγιακς. Στο ίδιο λεπτό και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σαντίκ έπιασε τη κεφαλιά την οποία απέκρουσε ο Τιάγκο στην γραμμή! Οι ποδοσφαιριστές των πρασίνων συνδυάστηκαν εξαιρετικά στο 38’, η μπάλα κατέληξε στον Γκόμεθ, όμως το δυνατό του σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Λόρια. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου καταγράφηκε από την Ανόρθωση στο 45’+2, όταν ο Ράγιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

Με τον ίδιο πολύ καλό ρυθμό άρχισε και τέλειωσε το δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα της Αμμοχώστου με το… καλημέρα σημείωσε πολύ καλή στιγμή μετά από σουτ-βολίδα του Καλτσά στο 47’, το οποίο κατέληξε μόλις έξω. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μανθάτης απείλησε ξανά με κοντινή κεφαλιά, η οποία δεν είχε τύχη. Παρά το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές έδειχναν αρκετά κουρασμένοι στο τελευταίο 20λεπτο, συνέχισαν να διατηρούν τον ρυθμό όμως έλειπε η… κλασσική φάση αλλά και το γκολ. Στο 80’ η «Κυρία» έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του Ντούρις βρήκε τον Τιάγκο «φύλακα άγγελο» των πρασίνων ξανά στην γραμμή!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Αρτυματάς, Μαργκάσα, Ράγιος, Μανθάτης (87′ Κατσαράβα), Καλτσάς (73′ Κοφί), Σαντίκ (57′ Ντούρις).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Μαυρίας, Λέτσιακς, Κατελάρης, Γκόμεθ, Τιάγκο, Μποτεάκ (82′ Τζιωνής), Έζρα (82′ Χούμποτσαν), Ντάρμπισαϊρ (90’+2 Χριστοφή).

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σκόρερ:

Κίτρινες: Καλτσάς, Σελίν / Γκόμεθ, Λανγκ

Aποβολές:

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!


 


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ