aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Ολυμπιακός 0-2: Της έδειξε τα δόντια του! (vid)

Ανόρθωση – Ολυμπιακός 0-2: Της έδειξε τα δόντια του! (vid)

Οι δύο φιναλίστ του τελικού κυπέλλου της 15ης Μαΐου, Ανόρθωση και Ολυμπιακός, τέθηκαν αντιμέτωποι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 8η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα οι μαυροπράσινοι έδειξαν τα δόντια τους στην «Κυρία» επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ των Βργκοτς (αυτογκόλ) 39’ και Χαραλάμπους 72’.  Ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Ανόρθωσης, η οποία αγνοεί τη νίκη στα πλέι οφ και δέχθηκε την τέταρτη της ήττα στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Στην 4η θέση με 54 βαθμούς η Ανόρθωση, στην 6η ο Ολυμπιακός με 40 βαθμούς. Ήταν η πρώτη νίκη νίκη του Ολυμπιακού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά το 1988, όταν είχε επικρατήσει με 1-0.

Το ματς

Η Ανόρθωση πατούσε καλύτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, αλλά οι προσπάθειες των Κβιλιτάια (18’), Μίχα (18’) και Αμπαρτζουμιάν (22’) δεν βρήκαν στόχο. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ από «σπόντα». Ο Μανρίκε έκανε σέντρα από αριστερά, ο Ευτυχίδης έκανε το σουτ και η μπάλα αφού κτύπησε στο πόδι του Βργκοτς άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια. Ο Χουσμπάουερ στο 42’ μετά από φάση διαρκείας σούταρε εκτός ισορροπίας, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με πατημένο το γκάζι άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση αναγκάζοντας σε παθητικό ρόλο τον Ολυμπιακό για εικοσιπέντε λεπτά, αλλά δίχως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Χριστοφή (47’), Καλτσάς (54’) και Μίχα (59’) σε διπλή προσπάθεια δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν για την ομάδα της Αμμοχώστου. Στο 61’ ο Καλτσάς βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Κυριάκου εντός περιοχής. Έγινε κίνηση από τον παίκτη του Ολυμπιακού, ο διαιτητής Αναστάσης Αναστάση έκρινε ότι δεν ήταν ικανό για να τον ανατρέψει.

Και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι «κτύπησαν» πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ του Στέφανου Χαραλάμπους. Ο νεαρός άσος απέφυγε με όμορφο τρόπο τον Βργκοτς και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Λόρια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Π.Αρτυματάς (46′ Xριστοφή), Βργκοτς, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν (63′ Ελουντού, 89′ Μαργκάσα), Κορέια, Χούσμπαουερ, Κ.Αρτυματάς, Μίχα (69′ Mανιάς), Καλτσάς, Κβιλιτάια.

Ολυμπιακός (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Τσούπιτς, Κυριάκου, Σωτηρίου, Ανδρέου, Μανρίκε (89′ Ηρακλέους), Γαρουφαλιάς, Σαρφό, Γκουστάβο (62′ Χαραλάμπους), Ευτυχίδης (62′ Σάλι), Ζαχαρίου (57′ Ψάλτης), Κοστόφ (46′ Μάντζης).

Σκόρερ: Βργκοτς (αυτογκόλ΄) 39′, Χαραλάμπους 72′.

Κίτρινες: Κορρέα / Ζαχαρίου.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Νεοκλέους Νικόλας.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Χωρίς κάποια ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες.

12′ Καλύτερη η Ανόρθωση ψάχνει τρόπους να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Τσούπιτς, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

18′ Καλή στιγμή για την Ανόρθωση, μετά από σέντρα του Καλτσά, η μπάλα κατέληξε στον Κβιλιτάια, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Γαρουφαλιάς έβαλε την κόντρα.

18′ Μακρινό σουτ του Κορέια, ο οποίος προωθήθηκε ο Τσούπιτς έκανε καλή απόκρουση.

22′ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μίχα, έβγαλε σε θέση βολής τον Αμπαρτζουμιάν, το σουτ του Αρμένιου ήταν άστοχο.

24′ Καλό σουτ του Κοστόφ εκτός περιοχής η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια.

35′ Ωραία ενέργεια του Ζαχαρίου από αριστερά, μπήκε στην περιοχή της Ανόρθωσης όμως ο Αμπαρτζουμιάν με τριπλή προσπάθεια και ενώ ήταν στο έδαφος έδιωξε την μπάλα.

39′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! Σέντρα του Μανρίκε ο Ευτυχίδης έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Βργκοτς και κατέληξε στα δίχτυα.

42′ Φάση διακρείας στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Χουσμπάουερ, το σουτ του Τσέχου εκτός ισορροπίας ήταν άστοχο.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Από μία αλλαγή οι δύο ομάδες, Χριστοφή αντί Παναγιώτη Αρτυματά και Μάντζης αντί Κοστόφ.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Σουτ του Χριστοφή η μπάλα στα χέρια του Τσούπιτς μετά από κόντρα.

54′ Σέντρα του Αμπαρτζουμιάν ο Καλτσάς προσπάθησε με το στήθος να σκοράρει αλλά ήταν άστοχος.

56′ Η Ανόρθωση πιέζει τον Ολυμπιακό που αμύνεται συνεχώς στο δεύτερο ημίχρονο.

59′ Σουτ του Μίχα από καλή θέση ο Τσούπιτς απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ισραηλινός ήταν άστοχος.

61′ Στο έδαφος ο Καλτσάς μετά από μαρκάρισμα του Κυριάκου στην περιοχή. Έγινε κίνηση από τον παίκτη του Ολυμπιακού, ο διαιτητής έκρινε ότι δεν ήταν ικανό για να τον ανατρέψει.

72′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Χαραλάμπους με ωραία προσπάθεια απέφυγε τον Βργκοτς και με δυνατό σουτ νίκησε τον Λόρια.

78′ Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερο γκολ.

80′ Σουτ του Καλτσά στην κίνηση η μπάλα λίγο έξω.

87′ Ο Ελουντού έκανε πλασέ υπό πίεση, ο Τσούπιτς απέκρουσε με το σώμα. Τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης στη σύγκρουση που είχε με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

TEΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ