aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ολόκληρη 11άδα σκόρερ

Ανόρθωση: Ολόκληρη 11άδα σκόρερ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν χωρεί αμφιβολία η φετινή Ανόρθωση, ουδεμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων ετών. Οικοδομήθηκε και δουλεύτηκε από τον Τιμούρ Κετσπάγια, παρουσιάζοντας στο μεγαλύτερο σκέλος του πρωταθλήματος πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Όταν πατήσει… γκάζι, δύσκολα τη σταματάς, ιδιαίτερα εντός έδρας, προσφέροντας γκολ και θέαμα.

Εκτός από τις αμυντικές επιδόσεις (τρίτη καλύτερη), αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι ο επιθετικός τομέας. Σε 23 αγωνιστικές έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεχτό 45 φορές, διαθέτοντας μακράν την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Δηλαδή, σκοράρει μέσο όρο σχεδόν 2 φορές!

Διαβάστε επίσης: Η Ανόρθωση μπαίνει σε μακροχρόνιο «σενάριο»

Η φετινή «Κυρία» διαφέρει, καθώς έχει πολυφωνία στους σκόρερ, με 11 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές να έχουν πετύχει γκολ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, τουλάχιστον πριν από τη διακοπή, έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση, βλέποντας το εν λόγω χαρακτηριστικό να ξεχωρίζει στην ομάδα του. Διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να σκοράρουν από παντού, από όλες τις γραμμές, με κάθε τρόπο. Δεν ξέρει ο αντίπαλος τι και ποιον παίκτη να περιμένει ότι θα «χτυπήσει».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση και Τιμούρ δεν ξεχνάνε τον Λαμπρόπουλο

Ο Ρούβεν Ράγιος σέρνει το χορό, μετρώντας 14 τέρματα, με τους Νίκα Κατσιαράβα και Μίχαλ Ντούρις να ακολουθούν, πετυχαίνοντας από 6 και 5 γκολ, αντιστοίχως. Οι Γκόρντον Σίλντενφελντ, Γιώργος Γκαλίτσιος και Νίκος Καλτσάς πέτυχε από 4 τέρματα και ο Τονρίκε Οκριασβίλι 3. Στην αλυσίδα των σκόρερ βρίσκουμε επίσης τους Μουρτάζ Νταουσβίλι, Θεόδωρο Βασιλακάκη, Γεβχέν Σελίν, Δημήτρη Χριστοφή που σκόραραν από 1 φορά. Ένα γκολ πιστώθηκε ως αυτογκόλ, στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ (Ιβάν Τρισκόφσκι).

Διαβάστε επίσης: Ποιό γκολ του Βραχίμη έμεινε χαραγμένο στη μνήμη;

Η ομάδα της Αμμοχώστου δεν σκόραρε μόλις σε 6 αγώνες. Στον α΄ γύρο απέναντι σε ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, μένοντας ισάριθμες φορές στο 0-0. Στο β΄γύρο ηττήθηκε από τον Απόλλωνα (0-2), την Ομόνοια (0-1) και τον Εθνικό (0-5).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ