ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ανόρθωση με… πολλά «πρόσωπα» επιχειρεί να δημιουργήσει ο Τιμούρ Κετσπάγια. Οι πλείστες μετεγγραφικές επιλογές του Γεωργιανού προπονητή αφορούν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να αγωνίζονται πέραν της μίας θέσης. Εφτά από τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα της «Κυρίας» είναι πολυθεσίτες ποδοσφαιριστές και μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Τιμούρ Κετσπάγια σε αρκετές θέσεις.

Κώστας Αρτυματάς: Το «πουλέν» του Κετσπάγια είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Η φυσική του θέση είναι ανασταλτικός μέσος, ενώ στο Τσίρειο χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεξιού στόπερ σε σχηματισμό με τρεις στην άμυνα.

Γιώργος Γκαλίτσιος: Στον Ολυμπιακό Πειραιώς έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός, δεξιός μπακ και ανασταλτικός μέσος. Στην Ανόρθωση ο Γεωργιανός προπονητής τον προορίζει για δεξί μπακ σε σχηματισμό με τέσσερις στην άμυνα, δεξί μπακ – χαφ σε σχηματισμό 3-5-2, ενώ έχει την ικανότητα να προσφέρει και ως δεξί στόπερ.

Ρενάτο Μαργκάσα: Ο πολιτογραφημένος Κύπριος μέσος υπολογίζεται για τη θέση του «κόφτη», εντούτοις ανά πάσα στιγμή έχει την ικανότητα να προσφέρει τόσο ως αριστερός μπακ, όσο και ως αριστερός εξτρέμ.

Γεβγέν Σελίν: Ένας αριστερός μπακ με φυσικά προσόντα κεντρικού αμυντικού ήταν η επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια για το άκρο της άμυνας. Ο Ουκρανός γνωρίζει πολύ καλά και τις δύο θέσεις και θα αξιοποιηθεί καταλλήλως όταν κριθεί αναγκαίο.

Θεόδωρος Βασιλακάκης: Ο Ελλαδίτης στα αρχικά στάδια της σεζόν είναι ο αντικαταστάτης του Ράγιος στη θέση του επιτελικού μέσου. Όταν ο Κετσπάγια θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του χρησιμοποιεί τον 31χρονο ποδοσφαιριστή σε ρόλο δημιουργικού μέσου («οκτάρι»).

Νίκος Καλτσάς: Η υπέρβαση της Ανόρθωσης στην καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο για τα άκρα της επίθεσης. Ο Τιμούρ Κετσπάγια τον προορίζει και για τη θέση του δεξιού – μπακ χαφ σε σχηματισμό 3-5-2, αλλά και σε ρόλο δεύτερου επιθετικού στο ίδιο σύστημα.

Γιώργος Μανθάτης: Σε Ολυμπιακό Πειραιώς και Πανιώνιο ο νεαρός Ελλαδίτης έπαιζε μονίμως στα άκρα της επίθεσης. Ο Κετσπάγια τον δοκίμασε σε ρόλο επιτελικού, αλλά και ως δεύτερο επιθετικό.