aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAνόρθωση: Οι τρεις λόγοι της απόφασης Κετσπάγια

Aνόρθωση: Οι τρεις λόγοι της απόφασης Κετσπάγια

O Γκιόργκι Κβιλιτάια είναι ο εκλεκτός του Τιμούρ Κετσπάγια για την αντικατάσταση του Νίκα Κατσαράβα, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη Λεχ Πόζναν. Ο Γεωργιανός προπονητής πήγε σε γνώριμη γι’ αυτόν λύση θέλοντας να περιορίσει όσο το δυνατό περισσότερο το ρίσκο της επιλογής του.

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που ντύνεται στα κυανόλευκα o Κβιλιτάια. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο διεθνής Γεωργιανός επιθετικός είναι ετοιμοπόλεμος. Μόλις την περασμένη Τρίτη ήταν βασικός στην Εθνική της χώρας του απέναντι στα Σκόπια.

Στη Γεωργία «έβγαζε μάτια» (πέτυχε 22 και 24 γκολ σε μία σεζόν κατά τη θητεία του στη Σάσκο και στην Ντιναμό Τιφλίδας). Είχε δύο πολύ καλές σεζόν (πέτυχε 7 και 10 γκολ αντίστοιχα) στη Ραπίντ Βιέννης που πλήρωσε 600 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει και πήρε μετεγγραφή έναντι 1,75 εκατ. ευρώ στη Γάνδη.

Στο Βέλγιο τα τελευταία δύο χρόνια δεν κατάφερε να διακριθεί (σε δύο σεζόν στο πρωτάθλημα είχε 34 ολιγόλεπτες συμμετοχές πετυχαίνοντας όλα κι όλα 5 τέρματα, γι’ αυτό άλλωστε και παραχωρείται δανεικός. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο ευρωκύπελλα, αλλά στην Εθνική Γεωργίας τον εμπιστεύονται ως τον καλύτερο σέντερ φορ. Λόγω της απουσίας του Μιχάλη Μανιά, ο Κβιλιτάια πιθανότατα θα πάρει φανέλα βασικού στον αγώνα με το νικητή του ζευγαριού Όσιγιεκ – Βασιλεία για τον 3o προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Κλωτσάνε» Ίνγκελσον και Λουιζάο

Τρίτη σημαντική παράμετρος για την επιλογή Κβιλιτάια είναι το γεγονός πως ήρθε από χώρα που δεν είναι στην κατηγορία Γ για την Κύπρο στα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, επομένως δεν θα χρειαστεί να μπει σε καραντίνα, όπως συνέβη με τον Ντορ Μίχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ