aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Οι τρεις λόγοι για τον «μουδιασμένο» Ουάρντα

Ανόρθωση: Οι τρεις λόγοι για τον «μουδιασμένο» Ουάρντα

Όταν ο απολογισμός του MVP της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου με το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών είναι μόλις μία ασίστ, προφανώς το πρόσημο είναι αρνητικό. Ο Αμρ Ουάρντα των εννέα τερμάτων και οκτώ ασίστ στο περσινό πρωτάθλημα, άρχισε «μουδιασμένα» τη σεζόν και δεν ξέφυγε από τη μετριότητα του συνόλου. Η απόδοση του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού απέχει κατά πολύ από τα υψηλά στάνταρ που συνήθισε τους φίλους των κυανόλευκων κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και το «Goal» καταγράφει τρεις σημαντικές αιτίες.

Πρώτον, δεν ακολούθησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία, γεγονός που επηρέασε τόσο τη φυσική του κατάσταση όσο και την επανένταξή του στην ομάδα. Δεύτερον, η μονόπλευρη ανάπτυξη της Ανόρθωσης από την αριστερή πλευρά και το χαμηλό ποσοστό (26%) δημιουργίας ευκαιριών από τον άξονα (το χαμηλότερο από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος), κάνει δυσκολότερη τη ζωή του Ουάρντα.

Επιπλέον, μετά από μία σεζόν παρουσίας στην Κύπρο, οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές και προπονητές ξέρουν από πρώτο χέρι την ποιότητα, τα υπέρ και τα κατά του Αιγύπτιου και προσαρμόζουν την ανασταλτική τους λειτουργία για την αναχαίτισή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ