aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι προσθήκες έφεραν αήττητο σερί

Ανόρθωση: Οι προσθήκες έφεραν αήττητο σερί

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η μία όψη του νομίσματος λέει ότι η Ανόρθωση μετρά πέντε ήττες στην κανονική περίοδο, εκ των οποίων οι τέσσερις στα ντέρμπι, κόντρα στους υπόλοιπους μεγάλους. Δύο φορές ηττήθηκε από τον Απόλλωνα και μία φορά από την ΑΕΛ και την Ομόνοια.

Αν προσθέσουμε ότι σε άλλα τέσσερα ντέρμπι δεν νίκησε (τέσσερις ισοπαλίες με ΑΕΛ, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια), η συγκομιδή στα… δύσκολα, ήταν επιεικώς πενιχρή. Με έναν τέτοιον απολογισμό, πάλι καλά που έχει ακόμη επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας. Στην (άλλη) όψη του… μισογεμάτου ποτηριού, η νέα Ανόρθωση δεν έχασε από κανένα.

Ο Κετσπάγια, «διόρθωσε» την ομάδα του μεσοαμυντικά κι από τότε είναι αήττητος. Ίσως να είναι υπερβολικό το συμπέρασμα ότι οι Ρισβάνης και Μπουσουλάτζιτς είναι οι παίκτες που θα φέρουν την άνοιξη, αλλά οι αριθμοί λένε ότι, πλέον, η «Κυρία» είναι δυσκολοκατάβλητη. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα (από τις 6 Ιανουαρίου 2021), σε εννέα ματς οι κυανόλευκοι μετρούν έξι νίκες (με αντιπάλους τον Εθνικό Άχνας, τον Ολυμπιακό, τη Νέα Σαλαμίνα, την Καρμιώτισσα, την Ένωση και τη Δόξα) και τρεις ισοπαλίες (με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και ΑΕΛ). Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι στο ίδιο διάστημα δέχθηκε μόνο δύο τέρματα (στις νίκες επί της Καρμιώτισσας και της Ένωσης). Στοιχείο που καταδεικνύει ότι η αμυντική συμπεριφορά των κυανόλευκων έχει βελτιωθεί σημαντικά. Απομένει, βέβαια, ανάλογη βελτίωση ο δημιουργικός τομέας και το σκοράρισμα για να υποστηρίξει κάποιος ότι  έχουν μπει για τα καλά στις ράγες της ισχυρής δυναμικής διεκδίκησης του τίτλου στους αγώνες των πλέι οφ.

Προηγείται, όμως, η αυριανή αναμέτρηση κυπέλλου, με αντίπαλο την Καρμιώτισσα στο «Στέλιος Κυριακίδης». Σε ένα γήπεδο που έχασε βαθμούς στο πρωτάθλημα, στόχος της «Κυρίας» είναι να βάλει θεμέλια πρόκρισης για έχει ευκολότερο έργο στον επαναληπτικό στην έδρα της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ