aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Οι νίκες φέρνουν την… καλή χαρά

Ανόρθωση: Οι νίκες φέρνουν την… καλή χαρά

Στο -8 από την κορυφή και με ματς λιγότερο πώς να μην ζεσταθούν οι φίλοι της Ανόρθωσης ως προς τον στόχο της διεκδίκησης του τίτλου. Η νίκη επί της ΑΕΛ έφερε ενθουσιασμό. Δεν είναι τυχαίο ότι κι αυτός ακόμη ο Αμρ Ουάρντα δεν… σηκώνει μύγα στο σπαθί του. «Πάμε για πρωτάθλημα και πάμε για Κύπελλο», είπε ο Αιγύπτιος στην «παρακάμερα». Κι όταν ο κινηματογραφιστής (Χαρίλαος Παπαϊωάννου), του απάντησε «μακάρι», ο Ουάρντα τον… έβαλε στη θέση του: «Όχι, όχι μακάρι. Σίγουρα!». Ο Αιγύπτιος, πάντως, με απόφαση του Τιμούρ Κετσπάγια δεν θα αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ, επειδή συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες.

Το τέταρτο σερί τρίποντο βελτίωσε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο των κυανόλευκων της Αμμοχώστου. Τα μαζεμένα σύννεφα έχουν φύγει από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και όλοι προσδοκούν ότι δεν θα ξαναεπιστρέψουν. Όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Χριστοφόρου, στα επτά ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου «στόχος μας είναι να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και να δούμε που θα μας βγάλει το τέλος της πρώτης φάσης». Με μια σημαντική… επισήμανση: «Είμαστε μια ομάδα που επιθετικά είχαμε καλή συγκομιδή, τώρα βελτιωθήκαμε και στην άμυνα. Μας έμειναν μόνο δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Η αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ έστειλε πολλά μηνύματα, τα περισσότερα με θετικό πρόσημο για την «Κυρία». Η βοήθεια του Αραγιούρι στο σκοράρισμα, το πετυχημένο ντεμπούτο του Ανδρέα Χρυσοστόμου στην αρχική ενδεκάδα, η ουσιαστική αντίδραση των κυανόλευκων όταν αισθάνθηκαν να «εκτροχιάζονται» και το γεγονός ότι βγήκε νικήτρια και στη «μάχη» με τον κορωνοϊό, αφού δεν «Πλήρωσε» ότι δέκα παίκτες της είχαν νοσήσει!

Ενθαρρυντικό χαρακτηρίστηκε και το ντεμπούτο του Σόμα Νόβοτνι. Ο Μαγυάρος φορ δεν έβγαλε μάτια, άλλα έδειξε ότι μπορεί να βάλει δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα. Με απαραίτητη προϋπόθεση ότι η μπάλα θα φθάσει κοντά του, ιδιαίτερα μέσα στην περιοχή. Μία φορά που έφτασε κοντά του, έστω και σε δύσκολες συνθήκες, απείλησε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι κι έξω. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν μιλούν για ένα δεινό κεφαλοσφαιριστή, ο οποίος με την απαραίτητη τροφοδότηση έχει την έφεση να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Αν πάρει μπάλες στην αντίπαλη περιοχή, θεωρείται σίγουρο ότι μπορεί να καλύψει το σχετικό έλλειμμα που υπήρχε επί… Κατσαράβα και Λάφερτι στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ