aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Οι… ασκήσεις επί χάρτου λένε ότι μπορεί

Ανόρθωση: Οι… ασκήσεις επί χάρτου λένε ότι μπορεί

Θα μπορούσε να ‘ταν και καλύτερα, θα μπορούσε να ‘ναι και χειρότερα. Η κλήρωση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ δεν δυσαρέστησε την οικογένεια της Ανόρθωσης, αφού στις… ασκήσεις επί χάρτου, μπορεί να παλέψει με όλους τους αντιπάλους της.

Θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη βελγική Γάνδη, τη σέρβικη Παρτιζάν Βελιγραδίου και την εσθονική Φλόρα Ταλίν, Μόλις ολοκληρώθηκε ο καταρτισμός του (2ου) ομίλου, ο τηλεοπτικός φακός «έπιασε» τον μεγαλομέτοχο Χρίστο Πουλλαΐδη και τον γενικό διευθυντή Μαρίνο Μήτρου να «σκάνε» ένα ελαφρύ χαμόγελο. Πιθανότητα, προϊόν από το γεγονός ότι η «Κυρία» δεν θα έχει στο διάβα της ομάδες η ιταλική Ρόμα, η αγγλική Τότεναμ και η γερμανική Ουνιόν ή ομάδες από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό των κυανόλευκων θα συνεχιστεί (από τις 16 Σεπτεμβρίου) μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου (τουλάχιστον) κι οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι κυανόλευκοι μπορούν για κάτι παραπάνω. Οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους ομίλους προκρίνονται στη φάση των «16», ενώ οι δεύτεροι των ομίλων πηγαίνουν στον «νοκ άουτ» γύρο των πλέι οφ, όπου θα ενταχθούν και οι ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ζητούμενο, με απλά λόγια, μια εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου και… βλέπουμε.

Η Ανόρθωση είχε πάρε δώσε με τη βελγική Γάνδη, από την οποία στην περσινή περίοδο απέκτησε δανεικό τον Κβιλιτάια. Σαφέστατη ένδειξη της οικονομικής της δυνατότητας. Η ομάδα που το 2019 είχε αποκλείσει την ΑΕΚ Λάρνακας έχει τη δυνατότητα να κάνει μεττεγραφές των 2-3 εκατομμυρίων και να τους δίνει δανεικούς. Δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαθήρια του βελγικού ποδοσφαίρου (1 πρωτάθλημα, 3 κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ), αλλά τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να μπει σφήνα. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά, αφού στη βρίσκεται στην 15η θέση με 4 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια. Για να φτάσει στους ομίλους απέκλεισε τη Βολερέγκα (Νορβηγίας), τη Ρίγα Σκόλα (Λετονίας) και τη Ράκουφ Τσενστοχόβα (Πολωνίας).

Η Παρτιζάν Βελιγραδίου παλεύει για να πάρει τα σκήπτρα στη Σερβία από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η τελευταία φορά που τα κατάφερε ήταν το 2017 και τερματίζει συνήθως στη 2η θέση. Ξεχειλίζει από ταλέντο κι έχει «καυτή» έδρα (32.700 θέσεων). Για να φτάσει στους ομίλους απέκλεισε τη Ντούναϊσκα Στρέντα Σλοβακίας, τη ρωσική Σότσι στα πέναλτι και τη Σάντα Κλάρα Πορτογαλίας. Στην τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα Σερβίας, μετρά 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες (18-1 τέρματα).

Η πρωταθλήτρια Εσθονίας, Φλόρα Ταλίν, αποκλείστηκε από την Ομόνοια στη διαδικασία των πέναλτι. Στηρίζεται σε Εσθονούς ποδοσφαιριστές, αλλά έδειξε ότι είναι μαχητική και φιλότιμη. Είναι η ομάδα κόντρα στην οποία η Ανόρθωση θα είναι το φαβορί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ