aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Oι «αμαρτίες» και οι προσφυγές της δεκαετίας

Ανόρθωση: Oι «αμαρτίες» και οι προσφυγές της δεκαετίας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η οικονομική κακοδιαχείριση του Ανδρέα Παντελή και των συνεργατών του αποδεικνύεται ατελείωτος «Γολγοθάς» για την Ανόρθωση. Καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια νέες ατασθαλίες που μακραίνουν τον κατάλογο με τις οικονομικές υποχρεώσεις της «Κυρίας». Η Όρενμπουργκ ζητά μέσω της ΦΙΦΑ €600.000 για την μετεγγραφή του Μίχαλ Ντούρις. Προσφυγή κατέθεσε ο Ρόνι Λέβι, με τον Ισραηλινό να απαιτεί €405.000, ενώ στην αρμόδια επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αποτάθηκαν επίσης οι Αριέλ Αρούς και Μάριο Φελγκέιρας. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας αξιώνει €130.000, ενώ ο Ισραηλινός €20.000.

Η… σούμα βγάζει €1.505.000, χρήματα που η Ανόρθωση θα κληθεί να πληρώσει αργά ή γρήγορα. Και όλα αυτά εξαιτίας των τραγικών χειρισμών της προηγούμενης διοίκησης, αν και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας της δια στόματος των Ανδρέα Παντελή και Δρ. Κυριακού Γιάγκου διαβεβαίωνε για την οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Σε καμία των πιο πάνω περιπτώσεων δεν έγινε διακανονισμός και η νέα διοίκηση υπό τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα καλείται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Οι πλείστες περιπτώσεις δεν εμπίπτουν στα κριτήρια Μαρτίου με το πιο «καυτό» θέμα, αυτό του Μίχαλ Ντούρις, να τίθεται στο τραπέζι στις 19 Μαρτίου όταν θα αφιχθεί στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Όρενμπουργκ με σκοπό να προκύψει συμφωνία διακανονισμού.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Χρωστά λεφτά και στην Μάντσεστερ Σίτι!

Το… φαινόμενο προσφυγών για την Ανόρθωση δεν είναι φετινό. Τουναντίον. Μοιάζει με «σαράκι» που την τρώει εδώ και αρκετά χρόνια. Την τελευταία δεκαετία η ομάδα της Αμμοχώστου κλήθηκε από τη ΦΙΦΑ να πληρώσει χρήματα σε αρκετούς πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητές (στον πίνακα όσοι κατέθεσαν προσφυγή στη ΦΙΦΑ), οι οποίοι εργάστηκαν στο «Αντώνης Καρράς».

Διαβάστε επίσης: Ο Τιμούρ δεν υπέγραψε και… φέρνει παίκτη στην Ανόρθωση

Πιο τρανταχτά και δαπανηρά για την «Κυρία» παραδείγματα οι Στάνιμιρ Στόιλοφ, Μπρούνο Σεϊρού και Εμάνουελ Περόνε. Ο Βούλγαρος έκανε προσφυγή στη ΦΙΦΑ και δικαιώθηκε με την Ανόρθωση να πληρώνει €450.000, ενώ άλλες €169.000 εισέπραξε ο βοηθός προπονητής Τζάνκο Τσβετάνοφ. Οι περιπτώσεις παικτών στο παρελθόν που εξοφλήθηκαν μέσω της νομικής οδούς- μερικοί εξ αυτών όπως οι Ιντζχάκι, Φοδέρινχαμ και Λιουμπίνκοβιτς είχαν αποταθεί στην επιτροπή κριτηρίων της ΚΟΠ- έφτασαν τις είκοσι.

Διαβάστε επίσης: Φελγκέιρας στο Goal: «Έβλαψαν την καριέρα μου, για να δούμε τη ΦΙΦΑ…»

Οι πιο δαπανηρές περιπτώσεις παικτών ή προπονητών που έκαναν προσφυγή στη ΦΙΦΑ

ΟΝΟΜΑ ΠΟΣΟ
Στάνιμιρ Στόιλοφ €450.000
Μπρούνο Σειρού €262.000
Εμάνουελ Περόνε €190.000
Τζάνκο Τσβετάνοφ €169.000
Λούκας Κονσίστρε €166.000
Σινίσα Ντομπρασίνοβιτς €149.000
Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι €93.372
Γκαμπριέλ Μεδίνα €68.000

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ