aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Όχι σε πανικόβλητες αποφάσεις

Ανόρθωση: Όχι σε πανικόβλητες αποφάσεις

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο αγωνιστικός κατήφορος της Ανόρθωσης, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συνδεθεί με τη βραχυπρόθεσμη προοπτική της και ούτε μπορεί να είναι αρραγής με το μέλλον της. Αυτή η περίοδος, θα πρέπει να αποσυνδεθεί με τα αποτελέσματα της καθώς δεν είναι αυτό το μεγάλο της πρόβλημα. Αντίθετα, η εικόνα της στο γήπεδο είναι προϊόν του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει. Ο Στρέπελ ή οι ποδοσφαιριστές δεν είναι τόσο κακοί όσο εμφανίζονται σήμερα και πιθανό να συνεχίσουν να παίζουν μέτρια έως και άσχημα, ούτε ήταν πολύ καλοί προηγουμένως.

Η τάση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και έχει ενταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, μοιάζει περισσότερο με απόγνωση ανθρώπων που δεν πιστεύουν πως έχει καταλήξει έτσι το πράγμα μετά τον ενθουσιασμό που είχε υπάρξει κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Τα σχόλια εν βρασμώ ψυχής, λόγω της οργής αλλά και της ποδοσφαιρικής οδύνης  που προφανώς έχει περιλούσει τους οπαδούς της μοιάζουν με ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ συναισθημάτων που ίσως δοκιμάσει περαιτέρω το σύλλογο αλλά και όσους παραμένουν στη διοίκηση προσπαθώντας να κρατήσουν το καράβι σε απάνεμο λιμάνι.

Η πίεση που ασκείται από τους οπαδούς της, αλλά και πρώην παράγοντες είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις. Το βάρος που αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ως υπηρεσιακός πρόεδρος της εταιρείας μαζί με τους όποιους συνεργάτες του από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τεράστιο. Κάθε λάθος -σήμερα- μπορεί να χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να διορθωθεί. Είναι υποχρέωση τους εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πουλλαΐδη να αναλάβει από τη νέα σεζόν να τον ενημερώσουν για όλα. Είναι επίσης υποχρέωση τους να ετοιμάσουν και εναλλακτικό σχέδιο στο απευκταίο σενάριο που δε θα αναλάβει ο κ. Πουλλαΐδης την εταιρεία ή παραμείνει απλώς ως οικονομικός αιμοδότης.

Διαβάστε επίσης: Ο Χατζηπαντέλας στον «Active» για Κετσπάγια, Nτούρις και έλλειμμα

Επίσης το να φύγει ο άλφα ή ο βήτα ποδοσφαιριστής που έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο και τα επόμενα χρόνια είναι το πιο εύκολο. Αλλά από αυτόν το κακοτράχαλο δρόμο είχε περάσει ξανά η Ανόρθωση και ζορίστηκε πολύ. Όλα θέλουν λεπτή δουλειά γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές υπό άλλες συνθήκες μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα και κάποιοι άλλοι ίσως χρειαστεί καλότροπα να λύσουν τη συνεργασία τους χωρίς μεγάλες αποζημιώσεις.

Διαβάστε επίσης: Πιθανή ανατροπή με Ουζόχο, τι είπε στον «Active» ο Χατζηπαντέλας

Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και εκεί θα πρέπει να εστιάσουν όλοι. Τα όσα επακολουθούν είναι απότοκα του κακού προϋπολογισμού. Το πρώτο πράγμα που επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει το έλλειμμα, να παρασυρθούν οι διοικούντες υπό την αγωνιστική πίεση σε ενέργειες που μπορεί να κάνουν χειρότερα τα πράγματα και τα υπόλοιπα με καλή οργάνωση θα έρθουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ