aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Όχι για τον Κετσπάγια!

Ανόρθωση: Όχι για τον Κετσπάγια!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ακόμα και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί ο Τιμούρ Κετσπάγια, το αυριανό ντέρμπι της Ανόρθωσης με τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι… άλλη μια μέρα στο γραφείο γι’ αυτόν. Δύο ομάδες προπόνησε στην Κύπρο και θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Διότι δεν έκρυψε ποτέ του το παράπονό του για το πρωτάθλημα, που δεν τον άφησαν να πανηγυρίσει οι γαλαζοκίτρινοι, δείχνοντάς του την έξοδο δύο αγωνιστικές πριν από τη στέψη της σεζόν 2015-16.

Αύριο θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, έχοντας την ευκαιρία να πάρει κατά κάποιον τρόπο το αίμα του πίσω. Πέραν τούτου, ο Γεωργιανός ήταν ο πρώτος που μίλησε φέτος για κατάκτηση του πρώτου τη τάξει τίτλου. Έτσι, θα θέλει να αποδείξει ακόμα πιο ηχηρά πως έχει δίκαιο, δημιουργώντας διαφορά εννιά βαθμών από την ομάδα που κάθε χρόνο αρχίζει ως το ακλόνητο φαβορί!

Άλλωστε, από τη στιγμή που η Ανόρθωση επέστρεψε και θέλει να εδραιωθεί ως διεκδικήτρια του τίτλου, έχει να… διορθώσει και την εις βάρος της παράδοση απέναντι στον αυριανό αντίπαλό της. Διότι ο απολογισμός των μεταξύ τους παιχνιδιών άλλαξε πολύ από τότε που έληξε η πρώτη θητεία του Κετσπάγια στην ομάδα της Αμμοχώστου. Γεγονός φυσιολογικό καθώς όσο περνούσαν τα χρόνια, από επίδοξη πρωταθλήτρια πάλευε για την εξασφάλιση θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο Κετσπάγια αναζητά ήδη εναλλακτικές λύσεις για Πόποβιτς

Η πρώτη θητεία του διήρκεσε από τις 30 Δεκεμβρίου 2004 έως τις 13 Απριλίου 2009 και η Ανόρθωση αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ, κατά τη διάρκειά της, σε 14 ματς πρωταθλήματος. Οι αναμετρήσεις τους ήταν πάντοτε αμφίρροπες και οι 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, φανερώνουν τις μικρές αποστάσεις. Αντιθέτως, στη μετά-Τιμούρ εποχή διεξάχθηκαν 39 ματς πρωταθλήματος, με την ψαλίδα να ανοίγει κατά πολύ: 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και 20 ήττες.

Ο Κετσπάγια, όμως, έχει και ένα προσωπικό αρνητικό σερί να διακόψει, αφού αποχώρησε ηττημένος στις τρεις τελευταίες φορές που βρήκε απέναντί του τον ΑΠΟΕΛ. Δύο στο «ΓΣΠ» (0-1, 0-2) και μία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-2). Μάλιστα, η ήττα στις 8/3/2009 αποτέλεσε το τέλος μίας από τις πιο ατσάλινες παραδόσεις του κυπριακού ποδοσφαίρου, που ήθελε την Ανόρθωση να μη χάνει στην έδρα της από τον ΑΠΟΕΛ για περίπου 30 χρόνια (0-2 στις 10/12/1989).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ