aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑνόρθωση: Όχι δάκρυα γι’ αυτή την «Κυρία»

Ανόρθωση: Όχι δάκρυα γι’ αυτή την «Κυρία»

Άγγιξε το «θαύμα» του ευρωπαϊκού τελικού, αλλά έπεσε μαχόμενη η Sabbianco Ανόρθωση στη Σουηδία. Η ομάδα της Αμμοχώστου πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο απέναντι στην Ίσταντς IF για να υπερασπιστεί τη νίκη της με 26-24 στην Κύπρο, όμως ηττήθηκε με 26-22 και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ιστορική πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Χάντμπολ (τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης).

Σε μεγάλο βαθμό η πρόκριση κρίθηκε στο 28.30’’ του β’ ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν, στην αντεπίθεση ο Ιούλιος Αργυρού έφερε την Sabbianco Ανόρθωση σε θέση πρόκρισης μειώνοντας σε 24-23, όμως οι διαιτητές ακύρωσαν το γκολ δίνοντας βήματα. Ο κόουτς Ζαραβίνας διαμαρτυρήθηκε έντονα και χρεώθηκε 2λεπτο με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποσύρει έναν αθλητή του. Με παίκτη λιγότερο η κυπριακή ομάδα δέχτηκε το 25-22 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

H Sabbianco Ανόρθωση μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και αιφνιδίασε τους Σουηδούς, προηγούμενη με 4-7 και 7-9 για να κλείσει το ημίχρονο στο 10-10. Στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση και έχτισαν διαφορά 4-5 γκολ φτάνοντας στο 22-17. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και αφήνοντας στο γήπεδο και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους, έχτισαν πάνω στις αποκρούσεις του Κοτανίδη ένα σερί 2-5 φτάνοντας στο 24-22.

Στην παρθενική της ευρωπαϊκή συμμετοχή η ομάδα της Αμμοχώστου απέκλεισε κατά σειρά τις TJ Sokol Nove Veseli (Τσεχία), Beykoz BLD SK (Τουρκία), SC kelag Ferlach (Αυστρία) και CS Minaur Baia Mare (Ρουμανία) και αποκλείστηκε από την Ystads στα ημιτελικά του EHF European Cup – τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση – με συνολικό απολογισμό επτά νίκες και τρεις ήττες.

Sabbianco Ανόρθωσης (Γ. Ζαραβίνας): Κοτανίδης (τ), Κανδύλας 5, Κρητικός 4, Μωραΐτης 3, Ασβεστάς 3, Καραμπουρνιώτης 2, Μιχαήλ 1, Τότος, Ι. Αργυρού, Χρ. Αργυρού 4, Φωτίου, Μιμίκος, Ροντρίγκες, Ιωάννου, Κεσίδης, Μπάρμπας (τ),

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ