aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο «τελικός» με Παρτίζαν και το σενάριο ισοβαθμίας με Φλόρα

Ανόρθωση: Ο «τελικός» με Παρτίζαν και το σενάριο ισοβαθμίας με Φλόρα

Ιστορική ήταν η χθεσινή βραδιά για την Ανόρθωση. Η «Κυρία» φόρεσε το καλό ευρωπαϊκό της κοστούμι, νίκησε 1-0 τη Γάνδη και πανηγύρισε την πρώτη επιτυχία κυπριακής ομάδας στη φάση ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Τα οφέλη της επιτυχίας είναι πολλαπλά. 500.000 ευρώ στο ταμείο, ηρεμία μετά την «καταιγίδα» που προκάλεσε η ήττα από τον Ολυμπιακό και τα όσα ακολούθησαν, αυτοπεποίθηση και δυναμική ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας (29/11) με τον Απόλλωνα μα πάνω απ’ όλα ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι κυανόλευκοι έχουν (σε μεγάλο βαθμό) την κατάσταση στα χέρια τους αφού με νίκη επί της Παρτίζαν στο Βελιγράδι στις 9 Δεκεμβρίου θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του δευτέρου ομίλου εάν η Φλόρα δεν επικρατήσει της Γάνδης στο Βέλγιο. Επίσης, ένα (απομακρυσμένο) σενάριο που είναι στο τραπέζι είναι να κερδίσουν Ανόρθωση και Φλόρα. Εκεί θα βγουν τα κομπιουτεράκια, αφού με βάσει τα κριτήρια ισοβαθμίας υπάρχει απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην «Κυρία» και τους Εσθονούς στα πρώτα τρία κριτήρια και θα υπερισχύσει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά των γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.

Με το πέρας της 5ης αγωνιστικής η Φλόρα έχει συντελεστή τερμάτων -2 και η Ανόρθωση -3, επομένως θα πρέπει η ομάδα της Αμμοχώστου θα πρέπει να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ απ’ ότι οι Εσθονοί.

Η βαθμολογία στον όμιλο

Untitled 5 5

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

Στα μπαράζ (ή αλλιώς πρώτη φάση νοκ-άουτ) του Conference League συμμετέχουν 16 ομάδες. Οι 8 δεύτεροι του Conference και οι 8 τρίτοι του Europa. Οι ομάδες αυτές χωρίζονται σε 8 ζευγάρια, παίζουν διπλά ματς και οιο 8 νικητές προκρίνονται στους «16» του Conference όπου εκεί θα συναντήσουν τους 8 νικητές των ομίλων της διοργάνωσης. Διπλά ματς, οι νικητές περνούν στα προημιτελικά και πάει λέγοντας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤΣ

Η κλήρωση των μπαράζ του Europa Conference League θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ οι αγώνες αυτής της φάσης θα γίνουν τις Πέμπτες 17 και 24 Φεβρουαρίου.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

  1. Πόντοι στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  2. Διαφορά των γκολ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  3. Τα γκολ υπέρ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  4. Διαφορά των γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  5. Γκολ υπέρ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  6. Εκτός έδρας γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  7. Νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  8. Εκτός έδρας νίκες στα παιχνίδια του ομίλου
  9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι (απευθείας κόκκινη = 3 πόντοι, κόκκινη με δύο κίτρινες = 3 πόντοι, κίτρινη = 1 πόντος)
  10. Κατάταξη στην UEFA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ